Готов съм за диалог по всяко време с президента –

...
Готов съм за диалог по всяко време с президента –
Коментари Харесай

Главчев: Ако Радев не се съгласи с предложенията ми, отговорността е негова

" Готов съм за разговор когато и да е с президента – какъвто съм провеждал и до момента. Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя. Този, който осуети препоръчаните от мен министри, ще поеме отговорност за това, което ще се случи “.

Това разяснява в Брюксел служебният министър председател Димитър Главчев.

„ Ако президентът не се съобрази с предложенията ми, отговорността ще бъде негова “, уточни още той, като попита кой издава указа за назначенията.

 Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа България 3 мин. Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа  Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО) България 3 мин. Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО)  Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна България 3 мин. Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна  Кризата във властта се задълбочава: Търсят „ Кой диктува на кабинета? “ (ОБЗОР) България 4 мин. Кризата във властта се задълбочава: Търсят „ Кой диктува на кабинета? “ (ОБЗОР)  Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване Тази сутрин 3 мин. Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване  Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа България 3 мин. Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа  Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО) България 3 мин. Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО)  Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна България 3 мин. Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна  Кризата във властта се задълбочава: Търсят „ Кой диктува на кабинета? “ (ОБЗОР) България 4 мин. Кризата във властта се задълбочава: Търсят „ Кой диктува на кабинета? “ (ОБЗОР)  Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване Тази сутрин 3 мин. Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване

„ Готов съм постоянно за разговор. И до момента съм провеждал подобен “, уточни служебният министър председател.

На 15 април служебният министър председател Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър.  В предлагането до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов. 

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

bTV научи, че координацията сред главата на държавното управление и министъра на външните работи по време на спора и ескалацията на напрежението сред Иран и Израел била сложна. Имало е усложнение и във връзка с координацията на българската позиция по отношение на офанзивата на Иран.

А на 16 април стана ясно, че  Главчев предлага още една лична промяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев  да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните  и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предлагането си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности.

На 17 април президентът насочи покана към Димитър Главчев - да се срещнат в петък и да разясняват предложенията му.

Радев уточни, че те не могат да включват заместник-председатели на политически партии. " Досега аз не съм назначавал такива в длъжностен кабинет “, означи президентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР