Готов съм да се върна в България като защитен свидетел. Това

...
Готов съм да се върна в България като защитен свидетел.
Това
Коментари Харесай

Васил Божков готов да се завърне като защитен свителел

Готов съм да се върна в България като предпазен очевидец.

Това разгласи през днешния ден във Facebook предприемачът Васил Божков, който от няколко години живее в Дубай. Заявката на Божков е дадена с коментар във връзка с някогашния министър председател Бойко Борисов: " Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има за какво да се опасява. "

Вчера Васил Божков написа, че " Понякога разкаялият се виновник е по-ценен от светец " към фотографията на основния прокурор Иван Гешев, който раздира демонстративната си оставка.

Васил Божков у нас е с повдигнати 19 обвинявания, 18 броя европейски заповеди за разследвани и молби за правна помощ, разпратени също до десетки страни.

В Обединените арабски емирства е изпратено и искане за екстрадицията му, редом с мобли за правна помощ.

Вероятно досъдебното произвеждане, по което Божков е готов да даде показания среща отбрана на очевидец е това за изнудване. Именно по това произвеждане от години се задава въпроса за какво прокуратурата не разпита отдалечено с видео връзка предприемача. Васил Божков твърди, че по време на държавните управления на ГЕРБ, третото подред, му е желана 10% от облагата на лотарията му, като за медиатор към партия ГЕРБ или по-точно към Борисов, Божков сочи финансовия министър Владислав Горанов, който към този момент е глобен по Глобалния закон Магнитски.

Бизнесменът твърди, че разполага и с видеоклипове и фотоси, като доказателство за изказванията си.

Скандалът с
лотарията на Васил Божков бе един от огромните по време на последния мандат на Борисов. Той струваше и отдръпването на Владислав Горанов от ръководството, въпреки и да не бяха посочени тогава съответно тези причини, а изтъкнати съмненията за съучастничество в корупционни схеми с Движение за права и свободи и въздействието на различен предприемач, само че и народен представител Делян Пеевски. Въпреки че доказателства не бяха извадени, се оказа задоволително позоваването на " съмнения измежду обществото и актива на ГЕРБ " за това. Тогава от държавно управление на Бойко Борисов си потеглиха още министри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР