Готов съм да поема поста на външен министър, но имам

...
Готов съм да поема поста на външен министър, но имам
Коментари Харесай

Даниел Митов: Готов съм да поема поста на външен министър

Готов съм да поема поста на външен министър, само че имам едно огромно отчаяние от ПП-ДБ. Логиката на техните изявления досега следва напълно логиката на президента Радев. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание Даниел Митов от ГЕРБ, препоръчан за длъжностен министър на външните работи.

" Г-н Главчев се обади първо на мен. Аз съм се съветвал с ръководителя на партията, няма да взема решение, без да изговоря това с него. Получих цялостна поддръжка от господин Борисов ", сподели още Митов.

Г-н Главчев се обади първо на мен. Консултирах се с Бойко Борисов. Получих цялостна поддръжка от него. Г-н Главчев явно не е могъл да се сработи с външния министър, който освободи, и е търсил човек, който да следва ясна външна политика. Разочарован съм от Политическа партия. Тяхната логичност на изявленията следва логиката на президента Румен Радев. Логиката за сформиране на служебни държавни управления беше изменена напълно. Служебните държавни управления зависят от Народното събрание. Премиерът би трябвало да търси поддръжка тук в Народното събрание ", съобщи Митов.

" Не ми е самоцел да бъда външен министър ", добави Митов.

Според него сега се подлага на тест геополитическата позиция на президента Румен Радев.

" Редно е ППДБ да излязат и да защитят конституционните си промени, а не да следват логиката на президента. Димитър Главчев е взел решението аз да бъда външен министър безусловно независимо, без да е имало никакъв напън ", добави Митов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР