Готов на компромис със Сърбия е косовският президент Хашим Тачи,

...
Готов на компромис със Сърбия е косовският президент Хашим Тачи,
Коментари Харесай

Тачи готов на компромис със Сърбия

Готов на компромис със Сърбия е косовският президент Хашим Тачи, съобщи " Ройтерс ". Това е декларирал той в писмо до американския си сътрудник Доналд Тръмп.

В него се споделя, че е подготвен и на взаимни отстъпки, с цел да се решат проблематичните към момента въпроси, да се реализира съглашение, което би поставило завършек на десетилетния спор. Такова съглашение ще донесе мир на целия район, написа още той.

Писмото е с дата 8 януари и остава неразбираемо за какво то се разгласява в този момент, разяснява организацията.

Припомняме, че и Тачи, и сръбският му сътрудник Александър Вучич получиха писма от Тръмп, в които той ги прикани да реализират договорка.

Проблемът с Косово няма да се реши скоро. Знам, че всички желаят да чуят положителни вести, само че аз съм реалист. Може би един ден ще реализираме съглашение, само че това няма да е скоро. Това разбиране посочи за следващ път през януари Вучич, представен от РИА " Новости ".

Припомняме, че основаването на косовска войска и налагането на фрапантни мита върху вноса на сръбски артикули от страна на Прищина още веднъж обтегна връзките сред двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР