Готов е проектът за укрепване на свлачището на магистрала Струма.

...
Готов е проектът за укрепване на свлачището на магистрала Струма.
Коментари Харесай

Министър Шишков: Продължаваме да констатираме строителства, възложени от държавата, които са незаконни

Готов е планът за подсилване на свлачището на автомагистрала " Струма ". Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите на Шишков в сектора с готовите тунели на автомагистрала " Струма " до три-четири месеца ще бъде пуснато придвижването в едната лента, а след още три-четири месеца – в другата. Строителството беше спряно през 2020 година поради свлачище, напомни той.

В служебното държавно управление одобрихме доста подробни устройствени проекти, тъй като без тях страната не може да строи, добави министър Шишков.

Той акцентира, че се работи интензивно по одобрение на подробни устройствени проекти на секторите, за които са нужни. В отговор на въпрос, обвързван с автомагистрала " Хемус "  министър Шишков обясни, че четвърти и пети лот са блокирани от нежеланието на тези, „ които позволиха противозаконното строителство “.

,,Продължаваме да установяваме строителство, предоставено от страната, което се е трансформирало в нелегално поради метода, по който е предоставено от държавата'', сподели още министър Шишков.

Все още няма дефинитивни резултати от инспекцията, осъществена на столичната улица " Граф Игнатиев ". По думите му към този момент е открит фалшив ремонт на кръстовището на улиците " Граф Игнатиев "  и " Цар Шишман ".

Правим всичко допустимо, с цел да помогнем да се реши казусът с пренареждането на жълтите павета в София, сподели още той и уточни, че има проблем, който евентуално е обвързван с плана и с метода на строителство.

,,Пясъкът под паветата би трябвало да е по-различен, а има и глина – материал, който не е подобаващ. С шест месеца е продължен срокът за заплащането на ремонта'', добави министър Шишков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР