Готов е проектът за Генералния план за организация на движението

...
Готов е проектът за Генералния план за организация на движението
Коментари Харесай

Готвят промени в организацията на движението в Асеновград

Готов е планът за Генералния проект за организация на придвижването на община Асеновград , оповестиха от градската администрация. Планирано е той да бъде показан жителите и в случай че предложенията са подобаващи, те ще бъдат отразени в плана, показват от локалната власт. Предстои проектът да бъде разлепен на налично място в постройката на общината, оповестен на интернет уеб страницата й, както и подложен на публично разискване. „ Преди това, ще бъде прегледан и разискван от Комисията по сигурност на придвижването и от Експертен съвет по устройство на територията “, заяви инженер Стоян Димитров – отрасловият заместник-кмет на Асеновград.
Основни точки, който той уточни, като включени в новата организация на придвижването, са създаване на защитна ограда на улица „ Васил Левски “ – в оста на пътя – в частта от автогарата до кръговото кръстовище при бул. „ България “. На пешеходна пътека, ситуирана наоколо до верига магазини, ще бъде сложена и светофарна уредба за пешеходци. Димитров посочи, че концепцията на тази смяна е да се прекрати безредното секване на жители. Предвижда се и отваряне на трето платно при слизане от моста до Общинския пазар – в десен завой за гладко прекосяване на транспортни средства. На същото място ще има смяна и в придвижването по двете пътни ленти. Планирано е едната да е за движещи се напряко, а другата – за напряко и наляво.
Стоян Димитров уточни, че се планува да бъде подложен и пешеходен светофар на кръстовището сред улиците „ Цар Иван Асен II “ и „ Капитан Андреев “. „ Почти непрекъснатото прекосяване на пешеходци през пътното платно в пиковия час в тази зона основава проблем за придвижването на транспортните средства и по този начин се лимитира пропускателната дарба на трасето “, добави инженер Димитров. И увери, че по този метод ще бъде дадена опция колите, слизащи по улица „ Капитан Андреев “, да се включат по-лесно към придвижването по „ Цар Иван Асен II “.
Новият Генерален проект за организация на придвижването в Асеновград планува да бъде построен и обходен маршрут от околовръстното шосе на града до Моминския път. Целта на тази мярка е евакуиране на тежкотоварните коли от съответния сектор в града и облекчение на трафика при светофара на кръстовището сред улиците „ Цар Иван Асен II “ и „ Княз Борис I “. Планира се улица „ Съединение “ в частта, в която се свързва с Бачковския път, още веднъж да бъде отворена за в двете посоки придвижване. Мислят се и разновидности за свързване на кръговото кръстовище на изхода на Асеновград, в посока Пловдив, с квартал „ Запад “ – по този начин, че колите да могат да влизат и излизат през него, вместо през близкия светофар. Друга съществена точка в Генералния проект, която оповестяват от общината, е метаморфоза на придвижването при кръстовището сред улица „ Александър Стамболийски “ и Околовръстно шосе на Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР