Гостувал ли е министър-председателят Бойко Борисов на скандалния общински съветник

...
Гостувал ли е министър-председателят Бойко Борисов на скандалния общински съветник
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ се скараха кой е гостувал на Бенчев - Румен Радев или Бойко Борисов?

Гостувал ли е министър-председателят Бойко Борисов на скандалния общински консултант от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев? Това попита членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отвърна с въпроса дали президентът Румен Радев е бил посетител на Бенчев. Тази полемика се развихри в ефира на bTV в опита да се изяснят детайлности за връзките на Бенчо Бенчев с Българска социалистическа партия.
Атанас Зафиров съобщи, че Бенчев не е член на партията, само че като общински консултант и заместник-председател на Оценка за съвместимост в Бургас е определен с гласовете на ГЕРБ. Той дефинира, като " странна " фиксацията върху Българска социалистическа партия в тази ситуация.
Зафиров напомни, че с смяната в закона немалка част от общинските съветници вършат паралелни мажоритарни акции, които е мъчно да се управляват и не са изцяло под контрола на съответната политическа партия.
Припомняме, че на 7 август общинският консултант от Българска социалистическа партия Чанко Мирчев заприказва за хиляди левове, с които Бенчев е взел участие с финансиране в изборите. Зафиров изрази съмнение, че това са били негови персонални средства и беше безапелационен, че в акцията на Българска социалистическа партия Бенчев не е взел участие.
" Ако Бенчев е давал средства това е го е правил персонално. В касата на Българска социалистическа партия такива средства не са постъпвали. Аз такива пари не съм виждал, не съм чувал. "
Зафиров напомни, че от 2003-2007 Бенчев е бил общински консултант от друга групировка: " Никой никого не приласкавал, той е задоволително влиятелен и стабилен човек, добре прочут в Бургас. Не виждам каква връзка вършиме сред Българска социалистическа партия и Митьо Очите. Фиксацията върху Българска социалистическа партия е неточна и неморална. "
Представителят на Българска социалистическа партия изрази съмнение, че акцията е провокирана от страха от " хората, които събрахме на Бузлуджа. "
На въпрос от страна на Тома Биков дали Бенчо Бенчев е взел участие в предизборната акцията на Румен Радев Зафиров отговори:
" Не сме ги делили на гн Бенчев и господин Небенчев, всички са включени съгласно опциите си " и попита дали охранителната компания " Аркус - Сигурност ", която е благосъстоятелност на Бенчев и в която Митьо Очите е съветник, не е получавала общински поръчки за защита на учебни заведения в община, чийто кмет е на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР