Гости от цялата страна се насладиха на изгрева на на-дългия

...
Гости от цялата страна се насладиха на изгрева на на-дългия
Коментари Харесай

Вино KABILE посрещна гости от цялата страна за Слънцестоенето

Гости от цялата страна се любуваха на изгрева на на-дългия ден и на възстановка на античен тракийски обред в археологическия резерват „ Тракийски и древен град Кабиле “. Сценарият му принадлежи на траколога преф. Валерия Фол, а домакини на събитието бяха Регионален исторически музей – Ямбол, Община Ямбол и „ Вила Ямбол “ с виното си KABILE, което носи името на античния тракийски град.

„ Нашето вино носи името на античния тракийски град Кабиле и това не е инцидентно. То съживява легендата за най-могъщия град на траките, който пък носи името на богинята Кибела – закрилница на земите и лозята, първородна мощ зад всяко вино, създадено през последните 4000 години в ямболския район “, разясниха от „ Вила Ямбол “. „ Ето за какво, въодушевени от културното завещание на траките и историята на тяхната богиня-майка, взехме решение да създадем вино, отдадено на традицията, уюта, специфичните моменти в живота. Така се появи KABILE - едно хилядолетно завещание, запечатано в бутилка “.



„ Ямбол е винарски район и това е реалност, потвърден още преди основаването на българската страна, когато там е издигнат възвишен град, кръстен на Зевс. Според сведенията, сегашната територия може би е измежду първите географски райони в света, където са се отглеждали лозови насаждения и се е произвеждало вино от траките. Ето за какво, през днешния ден се гордеем с това, че произвеждаме висококачествено вино в регион с потвърдени винени обичаи и споделяме своя триумф с всички посетители на Слънцестоенето “, допълниха енолози от избата по време на събитието.

KABILE е най-новата марка в портфолиото на „ Вила Ямбол “ – маза с дълготраен опит и завещание, датиращо още от 1924 година В KABILE е събрано потвърдено качество от обичайно винарски район и опита на специалисти, които от години развиват и отглеждат над 10 000 дка лозови масиви. Регионът на Ямбол е извънредно удобен от позиция на климатични условия и тип на почвата, ето за какво е повече от подобаващ за развъждане на лозови насаждения и рандеман на висококачествено грозде.

В момента KABILE се предлага в 5 сортови разновидности – KABILE Шардоне, KABILE Шардоне и Совиньон Блан, KABILE Розе, KABILE Мавруд и Каберне Совиньон и KABILE Мерло и Каберне Совиньон.

Още с дебюта си по-рано тази година купажът “KABILE Мавруд и Каберне Совиньон” завоюва златно отличие на интернационалния винен конкурс Vinalies Internationales, надделявайки над виновност в по-висок ценови клас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР