Гости от побратимения с Пловдив японски град Окаяма засадиха японска

...
Гости от побратимения с Пловдив японски град Окаяма засадиха японска
Коментари Харесай

Гости от Окаяма засадиха японска вишна в Пловдив

Гости от побратимения с Пловдив японски град Окаяма засадиха японска вишна в региона на Младежкия център в града, оповестиха от пресцентъра на община Пловдив. Спортната зона се обогати с общо 30 дървета, измежду които и екзотични типове като магнолия, индийски люляк, бамбук, ароматна върба, златен хималайски кедър.

Заместник-кметът по спорта Георги Титюков срещна гостите с активността на Младежкия център, с метода, по който притеглят младежи и по какъв начин осъществят все по-успешни и забавни планове.

Такео Йошида и Хироши Гото са в България за уточняване на елементи за взаимната си активност с федерациите по битка, волейбол и бадминтон, откакто през 2016 година беше подписано съглашение за съдействие сред Министерството на младежта и спорта и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Като побратимени градове Пловдив и Окаяма годишно провеждат замяна на гостувания на възпитаници. През 2019 година осем деца ще дойдат от Япония в Пловдив и осем от Пловдив ще заминат за една седмица там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР