Госпожа Комитова вероятно ще предприеме действие за връщане на авансите,

...
Госпожа Комитова вероятно ще предприеме действие за връщане на авансите,
Коментари Харесай

Свиленски: Очакваме резултатите от разследването на прокуратурата

" Госпожа Комитова евентуално ще предприеме деяние за връщане на задатъците, само че аз съм уверен, че няма да има триумф. Те от дълго време са отпътували по своето предопределение. Според мен и работата няма да бъде свършена по този начин, както чакат поръчителите. Като знаем концепцията за основаване на " Автомагистрали " от ръководещите ГЕРБ, то е направено да отклонява средства, не да прави работа. Аз предлагам на изпълнителния шеф да спре да изяснява какво ще направи и да освободи поста. Неговата активност е оценена в отчета от Сметната палата по искане на Българска социалистическа партия и там ясно написа по какъв начин си е приключил работата. Аз се удивлявам от наглостта му да не напусне, той се е барикадирал в кабинета си ", съобщи Георги Свиленски, лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 24-и МИР – София, в предаването " Лява политика " по БСТВ.

На въпроса по какъв начин си обяснявате тишината от Министерството на превоза, Свиленски отговори: " Продължавам да чакам резултати от инспекции, мислех, че във всички министерства се правят такива инспекции на положението, в което е оставило страната ГЕРБ, само че единствено от 3-4 получаваме сигнали. Остава да забележим в останалите какво се е случило и точно такова е Министерството на превоза. " Автомагистрали " ЕАД са компания, която пренасочва средства, по тази причина имат повече инспектори, в сравнение с пътни инженери. Още след първият милиард, потекъл за автомагистрала „ Хемус “, стана ясно, че това сдружение няма по какъв начин да извърши тази поръчка със стотина служащия. Тогава сезирахме Сметната палата, която направи инспекция и установи тъкмо тези неща. Очакваме резултатите от следствието на прокуратурата. Интересното беше, че претендират, че работят с доста компании и имат над 400 контракта с контрагенти, става известно, че от тези 400 контракта, може би 380 са за кламери, папки, тоалетна хартия, и единствено 20-ина контракта са за строителни действия. Тази компания би трябвало да бъде развита, оборудвана, би трябвало да се назначат нужния брой инженери “.

По тематиката за неотдавна концесионираното софийско летище Свиленски изясни по какъв начин вижда неговото бъдеще и по какъв начин ще се отрази това на българската авиация: " Ние от Българска социалистическа партия бяхме изцяло срещу концесията от самото възникване на концепцията. Предприехме всички парламентарни и извънпарламентарни дейности, които бяха вероятни, сезирахме Европейски институции. Това е плячкосване на българския народен интерес, това летище беше най-печелившото държавно сдружение. Управляващите направиха закононарушение. Интересното е дали този концесионер към този момент е встъпил в служба и дали се грижи за летището, слушам, че пистата не е окосена и има 1 метър трева и че не се подхващат дейности по модернизиране на терминалите, а пасажерите стартират да се усилват и полетите, които се възвръщат. Възможно е задачата за отдаването на летището на концесионер да е при по-късен стадий след несъблюдение на контрактувани бройки полети и пасажери, въпросният концесионер пълноправно да подаде иск против страната. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР