Господин президент - направихте голяма грешка като отказахте да внесете

...
Господин президент - направихте голяма грешка като отказахте да внесете
Коментари Харесай

Нинова: Народното събрание трябва да е решението на проблемите, а не част от тях

Господин президент - направихте огромна неточност като отказахте да внесете предходната година бюджет за 2023 година Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, отправяйки укор към Румен Радев.

" Решението на проблемите е тук, в тази зала, ние би трябвало да го намерим. Народното събрание би трябвало да е решението на проблемите, а не част от тях ", съобщи Нинова.

И сподели, че главната задача на партията е да има непоклатимост, сигурност и да има по-добър живот за българите.

" Ние се намираме в тежка политическа рецесия, институционална рецесия, спад в икономическите прогнози за развиването на България, инфлация, беднотия, обществено напрежение и риск за парламентарната народна власт ", съобщи Нинова.

Нинова посочи, че първа значима стъпка е приемането на бюджет, само че Българска социалистическа партия няма да одобри несоциален бюджет.

“Служебният кабинет не внесе бюджет и в този момент би трябвало да поправи тази неточност. Минималната заплата би трябвало да е 50% от междинната от 1 юли тази година, а не от 2023 година, да се преизчислят пенсиите, поддръжка за дребния и междинния бизнес, както и фамилиите. Втората стъпка е ограниченията за ПВУ- ние закъсняваме. В предишния парламент се предлагаха лобистки решения. Ние ще следим прецизно да се одобряват единствено такива, които не пазят частни ползи. Третата е правосъдна промяна. Преборването на корупцията дава развиване за всяка една политика ", сподели Нинова.

По въпроса с Шенген Нинова приема като унизително отношението към нас и съобщи, че " ние имаме право да сме там ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР