„Горубсо-Мадан” АД ще търси и проучва метални полезни изкопаеми в

...
„Горубсо-Мадан” АД ще търси и проучва метални полезни изкопаеми в
Коментари Харесай

„Горубсо-Мадан” инвестира 285 хил. лева в проучване на метални изкопаеми

„ Горубсо-Мадан” АД ще търси и изследва железни потребни изкопаеми в повърхност „ Бориева-изток”, ситуирана на територията на община Мадан, област Смолян, реши държавното управление. Разрешението за търсене и изследване се дава за период от 3 години. За този интервал сдружението ще вложи най-малко 285 хиляди лв. в търсещи и проучвателни действия.

За период от три години „ Каолин “ ЕАД ще търси и изследва неметални потребни изкопаеми - индустриални минерали в повърхност „ Раюв камък “, ситуирана на територията на община Елена, област Велико Търново. Титулярят ще вложи най-малко 89.8 хиляди лева в търсещо-проучвателните действия.

В повърхност „ Струдин “, ситуирана в землището на село Струпец, област Сливен, „ Динас “ АД ще изследва строителни материали за период от една година. Минимум 21.4 хиляди лева ще бъдат вложени в проучвателните действия.

„ Сафир-СС-2000 “ ЕООД ще изследва скалнооблицовъчни материали в повърхност „ Петковото-2 “, ситуирана в землището на с. Кобилино, област Хасково. Разрешението за изследване се дава за период от две години, като за това време сдружението ще вложи най-малко 22 хиляди лева в проучвателните действия.

В рамките на две години „ Аидалес 21 “ АД ще изследва скалнооблицовъчни материали в повърхност „ Билото-2 “, ситуирана в землищата на селата Кобилино и Черни хълм, община Ивайловград, като в проучвателните действия ще бъдат вложени най-малко 20 270 лева

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР