Горските структури ще организират съвместни обходи на служители от неправителствени

...
Горските структури ще организират съвместни обходи на служители от неправителствени
Коментари Харесай

Засилва се контролът по опазване на дивеча в страната

Горските структури ще провеждат взаимни обходи на чиновници от неправителствени и държавни организации, виновни за опазването на дивеча и неговата защита, оповестиха от Агенцията по горите.

В екипите вземат участие представители на ловни сдружения, експерти по ловно стопанство, ловни надзиратели и отговорници по защита на дивеча от държавните ловни и горски стопанства и районните дирекции по горите.

Проверките са част от ограниченията, които Изпълнителна организация по горите подхваща във връзка със зачестилите установени случаи на нерегламентирано ловуване и противопоставяне на бракониерството в страната.

Вчера в землището на село Тъжа, Павел баня бяха убити два благородни елена, а единствено преди месец на територията на Търговско предприятие ДГС Чипровци на границата сред ловностопанския регион на ловна тайфа Превала и държавен ловностопански регион Язово, горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица откриха убити сръндак и кошута.

За лицата, направили сходни вандалски прояви, законът планува отнемане от независимост до една година или отнемане от право на ловуване и парична санкция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР