Горските пожари, които бушуват в Австралия, генерират толкова много горещина,

...
Горските пожари, които бушуват в Австралия, генерират толкова много горещина,
Коментари Харесай

Огнен ад унищожава Австралия

Горските пожари, които бушуват в Австралия, генерират толкоз доста жега, че основават лични климатични системи, в това число и сухи светкавични стихии и огнени торнада. Това предизвести в събота противопожарната работа на щата Нов Южен Уелс, представена от Ройтерс. В текста се показва и съответното място на горящите шубраци, дървета и изсъхнали треви - на по-малко от 300 км южно от Сидни.

" Над пожара Къроуън пламъците са оформили гръмотевична стихия. Ситуацията е доста рискова. Следете ситуацията към вас и предприемайте съответните дейности ", се споделя в инструкциите на службата, популяризирани в обществените мрежи.

Причина за появяването на редкия климатичен феномен е сформирането на по този начин наречените „ огнедишащи облаци “. Те са сходни на познатите ни купесто-дъждовни облаци, само че са провокирани от съществуването на извънредно доста изгорели газове в атмосферата, написа Ройтерс. Тези облаци въздействат на пожарите на земята по непредвидими способи, което прави обстановката още по-трудна за преодоляване.

Пожарите в югоизточната част на континента не престават месеци, предшествани от дълъг интервал на горещина и суша. В момента има над 200 дейни горски пожара в цялата страна. Над 100 000 поданици са евакуирани от трите най-критични щата – Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия, съгласно интернационалните медии.

Придружаван от мощни ветрове и температури над 45 градуса огънят към този момент е опустошил над 6000 квадратни километра земя. До момента има 23 жертви, като този брой се чака да се повишава, тъй като десетки хора са в неопределеност. Половин милиард животни са умрели в пожарите, измежду които са домашни любимци, добитък и диви животни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР