Горски пожари в Португалия: стотици пожарникари се борят с пламъците в Одемира

...
ФАЙЛ: Пожарните екипи се борят с пожари в различни части
Коментари Харесай

ФАЙЛ: Пожарни екипи се борят с пожари в различни части на Португалия, вкл. този горски пожар в Караскал, Proenca a Nova на 6 август 2023 г. ФАЙЛ: Пожарните екипи се борят с пожари в различни части на Португалия, включително този горски пожар в Караскал, Проенка а Нова на 6 август 2023 г. - Авторско право AFP От Скот Рийд  с AFP Публикувано на 08/08/2023 - 14:14

Селата са евакуирани, тъй като се правят опити да се овладеят пожарите, които са били преди дни

Стотици пожарникари се борят да овладеят горските пожари, които са обхванали хиляди хектари.

РЕКЛАМА

Повече от 1400 души бяха евакуирани, докато 800 пожарникари гасиха пожар близо до южния град Одемира.

Най-малко девет пожарникари са ранени досега при гасенето на пожари.

Пожарът започна в събота и беше изнесен на юг към Алгарве, основният туристически регион на Португалия, от силни ветрове.

До момента са евакуирани общо 19 села.

На други места в страната други големи пожари наложиха затварянето на няколко участъка от магистрала. Засегнатите райони включват части от A1 между Лисабон и Порто.

Температурите се покачват и се очаква да надвишат 40C в голяма част от Иберийския полуостров тази седмица.

Служители на Гражданска защита казаха, че работата, извършена през нощта, е позволила „стабилизиране на периметъра на пожара“, но все още има области, които предизвикват безпокойство.

Последните горски пожари в горещата вълна идват след интензивен уикенд за испанските пожарникари, които се бориха с пожарите на три фронта. 

В Каталуния (североизток), на брега на Средиземно море на границата с Франция, пожарната бригада съобщи в понеделник сутринта че е „взел под контрол“ пожар, който избухна в петък, изпепелявайки почти 600 хектара.

Другите два пожара, които вече са овладени, бяха в Андалусия: единият засегна около 450 хектара в провинция Huelva в събота и неделя, докато другият, който избухна на по-малко от десет километра от град Кадис в неделя следобед, погълна борова гора в близост до град Пуерто Реал, причинявайки временно затваряне на магистралата, водеща до Кадис.< /p>

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР