Горски пожари в Канада: Пожарът на границата налага евакуации

...
Евакуациите продължаваха от двете страни на границата между САЩ и
Коментари Харесай

Евакуациите продължаваха от двете страни на границата между САЩ и Канада, докато опасните горски пожари продължават да се разпространяват в северозападната част на Тихия океан.

На жителите на САЩ близо до Оровил в щата Вашингтон беше казано да напуснат домовете си в неделя, за да избягат от пожара в Eagle Bluff.

Беше разпоредена евакуация и в канадския град Осойос.

Трима пожарникари загинаха по време на най-лошия сезон на горски пожари в Канада.

Американският Червен кръст съобщи, че е създал център за евакуация в Оровил, град с близо 1700 души на около четири мили (6,4 км) южно от границата.

Osoyoos в Британска Колумбия е град с около 5500 души на около две мили (3,2 km) северно от границата.

Карта: Osoyoos и Oroville на границата между САЩ и Канада

Пожарът хвана някои туристи неподготвени, вкл. Уолтър Уелс и съпругата му, които празнуваха 25-ата си годишнина от сватбата.

"През хребета на планината на юг от Осойос имаше тази огромна портокалова линия," Г-н Уелс каза пред Vancouver Sun. „Духаше вятър, препускаше към Осойос, дървета експлодираха, избухваха в пламъци.“

Тази публикация в Twitter не може да бъде показана във вашия браузър. Моля, активирайте Javascript или опитайте с друг браузър. Вижте оригиналното съдържание в TwitterBBC не носи отговорност за съдържанието на външни сайтове. Пропускане на публикация в Twitter от Уолтър Уелс

Разрешаване на съдържание в Twitter?

Тази статия съдържа съдържание, предоставено от Twitter. Искаме вашето разрешение, преди да се зареди нещо, тъй като те може да използват бисквитки и други технологии. Може да искате да прочетете и преди да приемете. За да видите това съдържание, изберете „приемам и продължавам“.

Приемам и продължавам BBC не носи отговорност за съдържанието на външни сайтове. Край на публикация в Twitter от Уолтър Уелс

Още над 1000 горски пожара горят в момента в Канада, а 664 са класифицирани като „извън контрол“, според Канадския междуведомствен център за горски пожари.

Една трета от пожарите са запалени в Британска Колумбия, най-западната провинция на страната.

Пожари в източна Канада издуха огромни облаци дим над гъсто населени райони и значително влошиха качеството на въздуха в източна и централна Северна Америка по-рано през годината.

Сред тримата пожарникари, които загинаха при гасенето на пламъците, беше 25-годишен младеж, който почина в петък в североизточна Британска Колумбия.

"Сърцето ми е разбито, че още един пожарникар беше изгубен, защитавайки нашите общности и нашата провинция по време на този опустошителен сезон на горски пожари", каза Брус Ралстън, министър на горите на провинцията.

Досега този сезон горските пожари в Канада са изгорили повече от 31 милиона акра земя - повече от площта на Куба.

Хиляди се евакуират поради Канада wildfiresJuli се очаква да бъде най-топлият месец в света в историята

Юли се очаква да бъде обявен за най-топлия месец в света в историята, според учени, а някои експерти смятат, че може да е най-топлият месец в 120 000 години.

Промяната на климата увеличава риска от горещо и сухо време, което е вероятно да разпали горски пожари.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР