Горна Оряховица. Пътуващата изложба Тютюн, енфие & сие на Исторически

...
Горна Оряховица. Пътуващата изложба Тютюн, енфие & сие на Исторически
Коментари Харесай

Изложбата „Тютюн, енфие & сие” на Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде част от лятната експозиция на музея във Велики Преслав

Горна Оряховица. Пътуващата галерия „ Тютюн, енфие & сие ” на Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде част от лятната експозиция на музея във Велики Преслав. Това оповестиха от пресцентъра на Исторически музей - Горна Оряховица . След тематиките за алкохола и за сладкото, това е третата галерия от известната поредност „ Пороците ”. Официалното разкриване е планувано за 27 юли от 17.00 часа в Археологическия музей.
,
Експозицията съставлява самобитен роман за комерсиализирането на една от човешките недостатъци. В експозицията са показани другите способи за приложимост на тютюна – дъвчене, смъркане, пушене. Съществена част от изложбата са дарения на горнооряховчани, в това число цели сбирки от табакери, запалки и кибрити. Илюстративни табла демонстрират архивни фотографии, свързани с производството и потреблението на тютюна в България, както и парадоксални реклами на порока.

Изложбата ще остане във Велики Преслав до края на месец август.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР