Горещо започна политическата есен в Канада. Председателят на Камарата на

...
Горещо започна политическата есен в Канада. Председателят на Камарата на
Коментари Харесай

Как отеква дипломатическият разрив между Канада и Индия

Горещо стартира политическата есен в Канада. Председателят на Камарата на общините подаде оставка, откакто се извини за представянето като „ воин " на 98-годишен украинец, който е служил в нацистка част от Секретен сътрудник.

Но това не е всичко - до през днешния ден продължава политическото напрежение сред Индия и Канада след обвиняванията от министърпредседателя на северната страна за дирижиран от Индия скрит план за убийството на сикхския сепаратист Хардип Сингх Ниджар.

" Напрежението стартира да отшумява, защото беше изместено от друга неуместна обстановка, в която беше въвлечена долната камара на канадския парламент с изявление, направено от ръководителя ѝ и в чест на визитата на Володимир Зеленски. Преместването на вниманието от едно събитие към друго не значи, че спорът е решен. Той към момента стои на дневен ред и рефлектира най-много върху канадските жители от индийски генезис, които, с цел да влязат в Индия имат потребност от виза, а индийските управляващи в действителност стопираха издаването на виза ", разяснява анализаторът Вера Гигова в предаването " Светът и ние " по Българска национална телевизия.

По нейни думи казусът придобил съществени размери, които са излезли от рамките на политическата борба.

" Канада се намира в извънредно деликатна обстановка, тъй като множеството от нейните съдружници са доста деликатни в развиването и запазването на икономическите и политическите взаимоотношения с Делхи. За множеството от тях Индия е доста значим сътрудник, който има икономическа и демографска мощност ", сподели още Гигова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР