Горещо ще се задържи в по-голямата част от страната и

...
Горещо ще се задържи в по-голямата част от страната и
Коментари Харесай

Горещо с температури до 37 градуса в днешния ден

Горещо ще се задържи в по-голямата част от страната и през днешния ден, с оптимални температури сред 30° и 37°, в София – към 29°, само че за разлика от Източна България, в останалата част от страната се чакат превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.

Предупреждение за обилни количества и условия за местни градушки е оповестено в множеството региони от западната половина от страната. През нощта явленията краткотрайно ще затихнат, само че на обособени места в Централна и Западна България към момента ще има превалявания от дъжд и гръмотевици.

Утре ще бъде облачно, в доста региони, с интензивни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и висока възможност за градушки. Код жълто за обилни количества е в действие в областите Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и област София.

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, в Югоизточна България, където ще се задържи съвсем без дъжд, ще е сдържан от североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 26° и 31°, по-високи в Горнотракийската равнина, в София - към 26°.

По Черноморието ще е слънчево и топло, с повече облаци в следобедните часове, като по здрач е допустимо и да превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е към 24°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

И в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът там ще е до сдържан от северозапад.

През нощта против понеделник и в понеделник превалявания и гръмотевични стихии ще има в Централна и Източна България и тук-там там се чакат обилни количества. Температурите на всички места ще се намалят и оптималните ще са сред 25° и 30°. През идващите дни ще бъде най-вече слънчево, а градусите ще тръгнат нагоре.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР