Горещи новини от снощи, тази нощ буквално. Трети външен министър

...
Горещи новини от снощи, тази нощ буквално. Трети външен министър
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Главчев незабавно да подаде оставка – не може да гарантира, че е неутрален и не изпълнява волята на Борисов


Горещи вести от нощес, тази нощ безусловно. Трети външен министър се сменя за една седмица. Много проветриво място стана Външно министерство. Как коментирате тази рокада, господин Методиев?
Според Борисов Стефан Димитров, може да отстъпи от позициите на България във връзка с поддръжката за Украйна.
Каква може да е задачата на тази промяна тогава ?
Т.е. изпращате го за незает?
А в случай че Даниел Митов е по-добрият вид за външен министър?
Т.е. това някакъв тип проява ли е от страна на водача на ГЕРБ – за сгъстяване на техните ядра: ето наш добър специалист ще поеме Външно? Опитвам се да схвана логиката на това държание.
Служебният кабинет е на ГЕРБ, по този начин ли?
Но вътрешният министър си стои на мястото.
Да, само че в последните години сме очевидци на това по какъв начин служебните кабинети се занимават с всичко друго и с осъществяване на избори. Т.е. кабинетът „ Главчев ” не е изключение.
Има и промени в енергийния бранш, както сте видели – промяна на шефове там.
Други рокади в кабинета очаквате ли?
И още една вест от нощес – Живко Коцев е извикан на разпит. Ще забележим дали ще му бъде повдигнато обвиняване. Очаквате ли тази сага да се развие?
Трябва ли и Бойко Рашков да бъде разпитан?
Така или другояче репутационния удар е по ПП-ДБ. Вчера Асен Василев е ковментирал, че няма да ръководят с ГЕРБ след изборите. Да имаме вяра ли на тези политически заявления или можем да ги забележим още веднъж дружно след изборите в името на евроатлантически полезности и така нататък
Да, специалисти виждат доста огромен протестен избор, неодобрение, което да избие някъде. Кой ще успее да го обере обаче този протестен избор? Ще съумеят ли за 9 юни или може би – по-нататък, наесен? И това президентската партия ли е в действителност?
Къде ще отиде протестният избор тогава?
Но пък има доста вътрешни турбуленции там.
Очаквате ли политически римейк на 9 юни?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР