Горещ политически ден в Парламента - депутатите обсъждат своя правилник,

...
Горещ политически ден в Парламента - депутатите обсъждат своя правилник,
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат драстичното намаление на заплатите си

Горещ политически ден в Парламента - депутатите разискват своя устав, като главният спор ще бъде за това дали да се понижат заплатите на народните представители.

Основните хрумвания, които са залегнали като промени са понижаване на депутатската заплата тройно, като тя да е една междинна бюджетна заплата или 1570 лв., да бъдат отстранени парите за превоз, с изключение на за чужбина, а изявленията по метода на водене да са единствено 1 минута вместо 2.

Трябва да се реши и дали народните представители ще работят на сесии, въпреки че най-малко за момента тази точка липсва предложенията за промени в правилника.
Снимка: Ладислав Цветков
Стигна се и до първи конфликт по време на съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия - Българска социалистическа партия упорстват отстраняването на ръководителя на Народното събрание да се случва по искане на 1/10 от депутатите, а не на 1/5, както е сега.

По-късно през днешния ден ще стане явен и проектокабинетът на " ИТН ". Партията на Слави Трифонов ще показа структурата на Министерския съвет и претендентите за министри на срещи с три партии, без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР