Гореописаният сюжет е от миналата година. Днес обаче подобна сценка

...
Гореописаният сюжет е от миналата година. Днес обаче подобна сценка
Коментари Харесай

Плюнките в лицата на депутати са плюнки в лицата на всички ни. Деца, не правете като тези чичковци

Гореописаният сюжет е от предходната година. Днес обаче сходна сценка още веднъж се разигра в пленарна зала точно на Деня на детето. Главни настоящи лица още веднъж бяха представителите на партията на Костадин Костадинов и “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ”. 

 

Напрежението ескалира до невиждани размери, след две заявления, прочетени от трибуната от парламентарните групи на двете обединения. Освен острите реплики, бутането и “Ела ми, бе! ”, които за жалост сме приели за част родната реалност и обикновено равнище на политически диалог, се стигна и до друго - дърпане, храчене, одрани бузи, счупени очила и гнусни плюнки, полетяли в пространството на пленарна зала. 

Господа, извинете, само че не сте на полето. 

 

“Да запазим положителното дете в себе си, което не прави пакости ”. 

 

С тези думи на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков стартира днешното съвещание на Народното събрание. Никой обаче очевидно не подозираше какво ще се случи единствено минути по-късно. Катализаторът на всичко случило се, се оказа декларацията на “Възраждане ”, в която бяха забъркани записите от съвещанието на Националния съвет на Политическа партия, публикувани от отделилия се към този момент народен представител Радостин Василев. Политическа партия бяха упрекнати в национално изменничество - теза, която накара “Възраждане ” даже до внесе сигнал до прокуратурата за “престъпление срещу републиката ”. 

 

Политическа партия не останаха равнодушни на това. Явор Божанков хукна към трибуната, с цел да отговори с контрадекларация, само че още по пътя  Цончо Ганев от " Възраждане " го “предупреди ”, че в случай че каже “и една дума за декларацията ”, ще види “какво ще му направи таблетчето ”. 

 

" Говореха за меки китки. Двамата с Цончо с господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение ", сподели Божанков и тогава пленарна зала се взриви. 

 

От “Възраждане ” се ускориха към трибуната, а депутатите от ПП-ДБ наобиколиха Божанков в опит да го бранят. Стигна се до крясъци, дърпане, побутване. Манол Пейков от ПП-ДБ се оказа с одрана буза. Депутат от “Възраждане ” - със счупени очила. 

 

Един клип обаче не излиза от съзнанието ми - полетялата плюнка от устата на Цончо Ганев от “Възраждане ”. Излагате се, господа. 

 

Излагате се грозно. Махленски се излагате. Държите се като маймуни, чието място е доста, доста надалеч от постройката на Народното събрание. Това не е равнището на политически спор, което гласоподавателите ви желаят да видят. Това не е равнището, обичайно за една модерна демократична страна, в каквато претендираме, че живеем. 

 

Плюнките в лицата на депутати не са образеца, който би трябвало да давате. Скъпи деца, не правете като тези чичковци.

 

Плюнките в лицата на депутати са плюнки в лицата на всички ни. Не ви плащаме за това. 

 

Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР