Горенето на българското знаме в Северна Македония е безобразие. Откакто

...
Горенето на българското знаме в Северна Македония е безобразие. Откакто
Коментари Харесай

Захариева каза на Скопие какво трябва да направи по пътя към ЕС

Горенето на българското знаме в Северна Македония е безсрамие. Откакто сме ги признали, България е подавала ръка неведнъж в сложни за тях моменти. Насреща виждаме недоброжелателност и престореност. Това не може да се търпи. Трябва да отшумят страстите и да стартират да работят с разсъдък.

Това сподели вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева за "Беновска пита " по Канал 3.

Тя акцентира, че от наша страна няма ненавист, а отношението на хората там към България и българите е подтиквано от властта в Скопие.

"Там мъчно се понася мнение, което приканва за разсъдък. Надява се, че такава демонстрация е решението на Зоран Заев да уволни шефа на организация МИА след неговите груби квалификации по мой адрес. "

Захариева посочи, че сме били уравновесени в отношението си към Скопие. Подали сме ръка през 2017, когато се появи новото държавно управление на Зоран Заев.

Скоро по-късно е почнало да се вижда все по-забавено деяние във връзка с Договора за добросъседство. Не единствено в историческата част, само че и за инфраструктурните планове, езика на омразата и други

"Когато разреших да се учудя, че държава-кандидат за Европейски Съюз, празнува Тито, се усили говоренето против нас. "

Захариева засегна и посланическите назначения. Тя означи, че те не минават елементарно. Даниел Митов, безспорна експертиза и кариера, беше отхвърлен от президента Румен Радев. Президентът не е поискал да показа претекстовете си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР