Гордо го обявихме на света по време на Седмицата на

...
Гордо го обявихме на света по време на Седмицата на
Коментари Харесай

Volvo: Сбогом, дизел, време е да си кажем чао!

Гордо го обявихме на света по време на Седмицата на климата в Ню Йорк през септември предходната година, а в този момент то става действителност: произведохме последния си автомобил с дизелов мотор.

Каквато и връзка сте имали с нашите дизелови коли – дали сте ги проектирaли, разработвали, строили, продавали, транспортирали, сервизирали, закупили, карали, почиствали, сменяли гумите им или просто сте ги обичали – цялата тази публикация е респект към вас.

В заоблачен четвъртък при започване на февруари нашите сътрудници в Гент сглобиха последния си автомобил с дизелов мотор, V60. А безусловно преди дни, от индустриалната линия на завода ни в Torslanda слезе последният ни дизелов автомобил XC90.

Тези събития бележГордо го обявихме на света по време на Седмицата на климата в Ню Йорк през септември предходната година, а в този момент то става действителност: произведохме последния си автомобил с дизелов мотор.

Каквато и връзка сте имали с нашите дизелови коли – дали сте ги проектирaли, разработвали, строили, продавали, транспортирали, сервизирали, закупили, карали, почиствали, сменяли гумите им или просто сте ги обичали – цялата тази публикация е респект към вас.

В заоблачен четвъртък при започване на февруари нашите сътрудници в Гент сглобиха последния си автомобил с дизелов мотор, V60. А безусловно преди дни, от индустриалната линия на завода ни в Torslanda слезе последният ни дизелов автомобил XC90.

Тези събития бележат огромен стадий в 97-годишната история на нашата компания. С този ход ние вършим огромна крачка към упоритостите си да се превърнем в производител напълно на електрически коли, както и да станем климатично неутрални до 2040 г.ат огромен стадий в 97-годишната история на нашата компания. С този ход ние вършим огромна крачка към упоритостите си да се превърнем в производител напълно на електрически коли, както и да станем климатично неутрални до 2040 година

Сбогом, дизел, здравей, електричество,

В продължение на дълго време нашите дизелови мотори бяха синоним на надеждност и успеваемост и те означаваха доста за нас в продължение на десетилетия. Всъщност триумфът на нашите дизелови коли изигра забележителна роля в превръщането ни в премиум марка.

През последните години електрическата гражданска война се разви по-бързо, в сравнение с множеството от нас биха могли да си показват. И това значително се дължи на затягащите се разпореждания по отношение на нездравословните излъчвания, както и на търсенето от страна на клиентите в отговор на климатичната рецесия и желанието за по-чист градски въздух. Само преди пет години дизеловият мотор беше нашият главен артикул в Европа, тъкмо както беше и за множеството други производители на коли. По-голямата част от колите, които продадохме в Европа през 2019 година, работеха на дизел, до момента в който електрическите модели едвам започваха да набират скорост.

Днес множеството от продажбите ни на континента са на електрически коли. Миналата година увеличихме продажбите си на напълно електрически коли със 70%, а световния си пазарен дял на електрически коли с 34%. Цифрите приказват сами за себе си, наблягайки, че напълно електрическата посока, към която в този момент се насочваме, е вярната и го вършим с високо вдигнато знаме.

Докато нашето бъдеще в действителност е напълно електрическо, смесеният ни продуктов азбучник включва някои отлични plug-in хибридни и лекохибридни модели и ще работи като съвършен мост към това бъдеще.

История на горделивост

Преди да се сбогуваме с нашите дизелови коли, дано да се разходим в нашата история и да разгледаме по какъв начин всичко стартира и се разви. Ето някои основни стадии в нашата дизелова история:

1979 година Нито Швеция, нито Европа са пазар на дизелови коли. Тези, които купуват дизелови коли, са най-вече таксиметрови водачи или водачи на дълги дистанции. Но хората последователно стартират да виждат преимуществата на по-ефективните дизелови мотори и търсенето им се усилва. Затова се вслушваме в клиентите си и представяме първия си дизелов автомобил: Volvo 244 GL D6. Двигателят е мощен, доста ефикасен и е първият в света шестцилиндров дизелов мотор за леки коли!

2001 година Сцената на дизеловите коли набира скорост. С стартирането на пазара на Volvo V70 идва и моментът да представим нашия първи независимо създаден дизелов мотор. Този петцилиндров мотор, създаден в завода на Volvo Powertrain в Скоvde, Швеция, се трансформира в голям триумф и задвижва голям брой коли Volvo из цяла Европа. Той се предлага в няколко разнообразни версии и е толкоз мощен, че даже се употребява на спортната писта в автомобил, наименуван S60 Challenge. Интересен факт: нашите другари от Volvo Penta вземат решение да създадат и морска версия на този мотор.
2008 година Време е за идващия ни огромен дизелов стадий: стартирането на гамата Drive-E - с дребни, само че извънредно ефикасни 1.6-литрови дизелови мотори. Слънцето грее в лицето ви, вятърът ви носи, а вие можете да изминете 1300 км с един единствен контейнер. Освен това, равнищата на CO2 излъчванията са толкоз ниски, че моторите се класифицират като " зелени мотори " в Швеция. Двигателите Drive-E са гъвкаво конструирани и работят добре в разнообразни модели на Volvo. С салдото си сред успеваемост и продуктивност, те означават огромна крачка напред в дизеловата технология.
2012 година Пускаме Volvo V60 D6 plug-in хибрид, който е неповторим автомобил: първият в света plug-in хибрид, оборудван с дизелов мотор. По това време това е най-технологичният ни модел до момента - електрически, хибриден и мускулен автомобил, всичко в едно. Истинско инженерно знамение. В взаимозависимост от режима на шофиране, той може да измине 50 км единствено на електричество, има общ пробег до 1000 км и с комбинирана мощ от 215+70 конски сили, форсира от 0 до 100 км/ч за 6,2 сек.
2013 година За повторно в историята си пускаме на пазара напълно независимо създадено семейство дизелови мотори: Volvo Engine Architecture (VEA). Комбинацията от по-високо налягане на впръскване и неповторимата технология i-ART се смята за революционна в дизеловата промишленост. Нашите клиенти могат да се насладят на по-добра горивна успеваемост, по-ниски излъчвания и висока мощ - с прибавен бонус от изразителен, ревящ тон. Новите мотори се употребяват в разнообразни модели и се трансформират в триумф за второто потомство на XC90. Те остават в приложимост до края, като задвижват последните създадени от нас дизелови V60 и XC90.
2023 година Отдръпваме се от моторите с вътрешно горене, като продаваме каузи си в Aurobay, компанията ни за взаимни разработки на мотори с вътрешно горене, която имаме дружно с Geely Holding.

*Източник: www.volvocars.com/bg/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР