Горд съм да Ви поздравя за успешната мисия. Вие сте

...
Горд съм да Ви поздравя за успешната мисия. Вие сте
Коментари Харесай

Кметът на Несебър връчи отличие на командира на първия български научноизследователски кораба, достигнал бреговете на Антарктида

„ Горд съм да Ви поздравя за сполучливата задача. Вие сте измежду хората, които разнасят славата на Несебър и България. “ – сподели господин Димитров

Днес кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетния плакет на Община Несебър на капитан II ранг Николай Данаилов, пълководец на първия български боен научноизследователски  кораба „ Св. Св. Кирил и Методий “, достигнал крайбрежията на Антарктида. Отличието е знак и  израз на почитание и удивление към професионализма на кап. Данаилов и проявените персонални качества при осъществяване на 31-вата българска антарктическа експедиция на остров Ливингстън.

„ Горд съм да Ви поздравя за сполучливата задача. Вие сте измежду хората, които разнасят славата на Несебър и България. “ – сподели господин Димитров.

Топлите думи, с които градоначалникът Николай Димитров приветства капитан Данаилов бяха последвани от персоналния роман на мореплавателя за любовта към родния Несебър и за гордостта да бъде несебърски жител. Капитанът сервира специфичен подарък на кмета Димитров – парче канара от Антарктида,  символизиращо връзката, сред Черноморския град и най-южния континент.

На събитието, което се състоя в Конферентен център „ Сочи “, участваха поданици и посетители на града, познати и другари на капитана.

За гостите на срещата бе готова презентация на пътуването, в която бяха разкрити неговите стадии - от подготовката до завръщането на кораба, воден от капитан Данаилов. Последва роман за волята и упоритостта по пътя, който командирът на кораба „ Св. Св. Кирил и Методий “ е минал до капитанския мостик, за триумфа на научната задача, изпълнена за първи път от български капитан на български проучвателен транспортен съд до най-отдалечения и леден континент на Земята, за приключенията и усещания, за срещите и съдействието сред екипи от разнообразни страни  с задачи на ледения континент.

По късно капитан Данаилов посети учебното заведение, в което прави първите стъпки в образованието си - СУ „ Любен Каравелов “, с цел да се срещна с възпитаници от началните и прогимназиалните класове. Децата имаха опция да чуят от първо лице за морските завършения по дългия път към Антарктида и назад и да поздравят капитана.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР