Гората е домът на мечката и когато сме там, трябва

...
Гората е домът на мечката и когато сме там, трябва
Коментари Харесай

Стефан Кюркчиев, уредник в Природонаучния музей в Пловдив: Т...

Гората е домът на мечката и когато сме там, би трябвало да си дадем ясна сметка, че ние сме в нейния дом. Там тя би трябвало да има успокоение, а ние навлязохме остро в природата и го нарушихме. Това сподели пред „ Марица “ уредникът от Природонаучния музей в Пловдив Стефан Кюркчиев във връзка случая с мечка в Белица.

По думите му, в последните години сме създали доста в посока на това да навлезем нападателно в хабитата на животните в гората. „ С тази несъразмерна сеч, без значение по каква линия и за какво, с прекомерната приложимост, не остана успокоение за хайваните в горите “, разяснява Кюркчиев.

Той уточни, че на всички места в страната през последните години се е нараснала числеността на мечките и безусловно ги има на всички места - по Белица, по Лъки, в Родопите, по Стара планина, Рила, Пирин и във всяка една огромна планина. „ Мечките си обикалят, мигрират. Младите търсят нови територии, а възрастните екземпляри пазят своите. Мечката ражда през 2 години, толкоз си води мечетата, като на втората година дребните стартират да скитат и да си търсят нова територия “, изясни уредникът в Природонаучния музей.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР