Google уволни 28 свои служители, които участваха в демонстрация, призоваваща

...
Google уволни 28 свои служители, които участваха в демонстрация, призоваваща
Коментари Харесай

Google уволни 28 служители протестиращи срещу договор с Израел

Google уволни 28 свои чиновници, които участваха в проява, призоваваща компанията да се откаже от контракт с израелската войска и държавно управление. Компанията ги упрекна, че са пречили на сътрудниците си да вървят на работа.

Няколко десетки души се събраха пред офисите на Гугъл в Сънивейл (Калифорния) и превзеха офиси в Сиатъл (щата Вашингтон) и Ню Йорк.

В Сънивейл някои от тях окупираха за няколко часа офиса на Томас Куриан, ръководещ шеф на Гугъл Cloud (дъщерно сдружение, занимаващо се с отдалечени изчисления).

Те желаеха отменяне на контракт на стойност 1,2 милиарда $, прочут като план Nimbus, за изчислителни услуги в облак, предоставяни от Гугъл и Amazon на израелската войска и държавно управление.

Някои от стачкуващите издигнаха плакати, употребяващи шрифта и цветовете на известното лого на Гугъл, само че заменили думата " геноцид " по отношение на палестинските цивилни жертви на израелската атака в Газа.

" Тези митинги са част от дълга акция на група организации и лица, които в по-голямата си част не работят в Гугъл ", съобщи пред Агенция Франс Прес представител на групата.

Що се отнася до дребния брой чиновници, които са влезнали в пространствата, " физическото възпрепятстване на работата на други чиновници и възпрепятстването на достъпа им до нашите пространства съставлява очевидно нарушаване на нашите правила ", продължи представителят, който удостовери, че 28-те протестиращи чиновници са били уволнени.

Говорителят повтори, че планът Nimbus " не е предопределен за високо чувствителни, класифицирани или военни задания, свързани с оръжия или разследващи служби ". /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР