Google тества начин за използване на телефони с Android за

...
Google тества начин за използване на телефони с Android за
Коментари Харесай

Приложение на Google ще следи за хъркане и кашлица

Google тества метод за потребление на телефони с Android за разкриване на хъркане и кашлица. Функцията ще е на приложението Гугъл Health Studies.

Алгоритъмът на телефона ще разрешава той да записва звукови данни по време на сън, които по-късно да се проучват, написа trafficnews.bg.

Към този миг Гугъл натрупа бази от данни и цели да усъвършенства разбора на записания тон. Възможно е в бъдеще смарт телефонът да сигнализира вашия доктор дали кашляте по време на сън, дали имате усъвършенствания в положението си или какъв брой постоянно хъркате.

Според отчета, низовете в скорошна актуализация на приложението разкриват изследване за „ аудио сбирка за сън “. Засега то е отворено единствено за чиновници на Гугъл и участващите чиновници би трябвало да имат не повече от един възрастен латентен човек в една и съща стая, който не работи за конкурентна компания.

Обяснявайки изследването, Гугъл споделя, че техният „ екип за различаване на здравето работи интензивно, с цел да внесе модернизиран набор от сензорни благоприятни условия и логаритми на устройства с Android за да даде на потребителите смислена визия за техния сън “. Въпросната аудио сбирка „ поддържа тази задача, като дава данни, нужни за валидиране, конфигурация и създаване на такива логаритми “.

Подходът е сходен на това по какъв начин Гугъл Fit употребява камерата на телефони с Android за премерване на сърдечната и дихателната периодичност. Второто потомство Nest Hub на Гугъл също към този момент има функционалността Sleep Sensing, която мери дишането и открива какво може да смущава потребителя през нощта, като кашлица или хъркане. Изглежда, че компанията просто придвижва тази функционалност към телефони с Android.

На този стадий не е ясно дали функционалността ще пристигна на всички устройства с Android, в това число телефони и таблети, или е извънредно за Pixel. Също по този начин не знаем кое приложение би го поместило, макар че Гугъл Fit и центърът Bedtime в Гугъл Clock са страхотни кандидати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР