Google се е намесвал“ в големи избори в Съединените щати

...
Google се е намесвал“ в големи избори в Съединените щати
Коментари Харесай

Google се е „намесвал“ в избори 41 пъти през последните 16 години, казва Центърът за медийни изследвания

Гугъл се е „ намесвал “ в огромни избори в Съединените щати 41 пъти през последните 16 години, съгласно ново изследване на Центъра за медийни проучвания.

„ Изследователите на MRC са разкрили 41 пъти, когато Гугъл се е намесвал в избори през последните 16 години и въздействието му е повишено фрапантно, което го прави все по-вредно за демокрацията. Във всеки случай Гугъл е навредил претендентите – без значение от партията – които са заплашвали своя ляв претендент по желание “, пишат вицепрезидентът на MRC Free Speech America Дан Шнайдер и редакторът Габриела Паризо в обобщение на своите констатации.

„ От устата на ръководителите на Гугъл софтуерният колос изпусна това, което в никакъв случай не е било предопределено да бъде обществено оповестено: че Гугъл употребява своята „ огромна мощ, запаси и обсег “, с цел да прокарва своите леви полезности “, продължиха те. „ Огромното въздействие на Гугъл върху осведомителните технологии, политическото тяло и американските избори стана явно през 2008 година След като не съумя да попречи на тогавашния претендент за президент Доналд Тръмп да бъде встъпен в служба след изборите през 2016 година, Гугъл от този момент даде да се разбере на всеки остроумен наблюдаващ, че е се е — и ще продължи — да се намесва в изборите в Америка. “

Гугъл отблъсна, настоявайки, че има „ явен бизнес тласък “ да поддържа и двете страни удовлетворени и че защитните ограничения подсигуряват непредубедени и точни резултати от търсенето.

Гугъл се е „ намесвал “ в изборите 41 пъти през последните 16 години, съгласно ново изследване на Media Research Center.

MRC Free Speech America, поделение на консервативния Център за медийни проучвания, счита, че най-новият образец е записан, откакто изкуственият разсъдък на Гугъл Gemini „ отхвърли да отговори на въпроси, които са нездравословни “ за президента Байдън.

Проучването на групата откри, че от 2008 година до февруари 2024 година „ Гугъл е употребявал силата си, с цел да помогне за изтласкването към изборна победа на най-либералните претенденти, без значение от партията, като в същото време насочва техните съперници за цензура. “

>

Примерите включват наподобява, че избират Барак Обама пред Джон Маккейн през 2008 година, избират Обама пред Мит Ромни през 2012 година, отвод да поправят „ бомба на Гугъл “, която „ очерни “ тогавашния водещ претендент на първичните избори на Републиканската партия за президент Рик Санторъм, употребявайки нейния логаритъм за изключване на резултати за автоматизирано попълване, които са евентуално нездравословни за Хили Клинтън през 2016 година, „ да не прави същото за тогавашните претенденти Доналд Тръмп или Бърни Сандърс “ и да работи с сътрудници, с цел да помогне на евентуалните про-Клинтън латино гласоподаватели да отидат до урните същата година, съгласно MRC Free Speech America.

Други образци, представени от MRC, включват деактивиране на акаунта за реклами на Tulsi Gabbard тъкмо когато тя стана най-търсеният претендент след първия примитивен спор на Демократическата партия през 2020 година, угнетяване на вести, сериозни към Байдън, скриване на множеството уеб страници на акцията на републиканците за 12 конкурентни надпревари за Сената през 2022 година и подкрепяне на Байдън през 2024 година, като „ погреба в резултатите от търсенето уебсайтовете на акцията на всеки един от значимите му съперници. “

Проучването цитира няколко други образеца.

Медийният проучвателен център споделя, че от 2008 година до февруари 2024 година „ Гугъл е употребявал силата си, с цел да помогне за изтласкването към изборна победа на най-либералните претенденти, без значение от партията, като в същото време се насочва към техните съперници за цензура. " (Фотограф: Марлена Слос/Блумбърг посредством Getty Images)

" Използвайки многото принадлежности в своя боеприпас, Гугъл оказа помощ на тези, които бяха най-близо до левите полезности от избирателен цикъл до избирателен цикъл, защото надалеч обратно в президентските избори през 2008 година Междувременно той набеляза за цензура тези претенденти, които представляваха най-сериозната опасност “, пишат Шнайдер и Паризо.

„ Докато неговата интервенция беше явна за първи път през 2008 година, намесата му се трансформира в организационна задача, с цел да подсигурява, че неговите претенденти ще завоюват в деня на изборите “, продължиха те. „ Много изследвания разкриват резултатите от уговорката на софтуерния колос. “

Шнайдер и Паризо цитираха AllSides и доктор Робърт Епщайн, които направиха спомагателни проучвания и откриха, че „ логаритъмът за търсене на Гугъл евентуално е трансферирал най-малко 2,6 милиона гласа към Хилъри Клинтън “ през 2016 година и че „ резултатите на Гугъл и напомнянията за излизане от гласуването са в интерес на демократите и са изместили резултатите от изборите през 2020 година с минимум 6 милиона гласа. “

Гугъл изрично отхвърли да е направил нередности.

„ Тук няма безусловно нищо ново – просто модифициран лист с неоснователни, неточни недоволства, които са били развенчани от трети страни и доста от които са се провалили в съдилищата. Политиците отляво имат дълга история на правене на сходни изказвания също. Имаме явен бизнес тласък да продължим всички да употребяват нашите артикули, тъй че нямаме предпочитание да ги вършим пристрастни или неточни и разполагаме с защитни ограничения, с цел да подсигуряваме това. Много консерватори са били изключително сполучливи в потреблението на нашите платформи, с цел да популяризират своето обръщение на необятна публика “, сподели представител на Гугъл пред Fox News Digital.

MRC Free Speech America счита, че представителят Майк Джонсън би трябвало „ да насочи съответните комисии и ръководители на комисии да проверяват Гугъл за редуциране на хората конституционни права “. (AP/J. Scott Applewhite)

MRC Free Speech America предложи три рекомендации.

Консервативният наблюдаващ счита, че ръководителят на Народното събрание Майк Джонсън би трябвало да „ насочи съответните комисии и ръководители на комисии да проверяват Гугъл за ограничение на конституционните права на хората “ посредством „ съгласуване с държавното управление за нарушение на свободата на словото “, „ интервенция в избори посредством неотчетени вноски в натура “ и за „ машинация на своите консуматори посредством неспазване на нейните Общи условия “.

Групата също по този начин счита, че щатските законодателни органи би трябвало да разрешат всеки въпрос дали Гугъл е общ транспортьор и прикани американците да спрат да употребяват продуктите на Гугъл, изключително неговата търсачка.

„ От нашите проучвания другите възможности наподобява дават по-добри, по-малко пристрастни резултати “, пишат  Шнайдер и Паризо.

Основателят и президент на Медийния проучвателен център Брент Бозел прикани Конгреса да работи.

„ Никоя организация няма по-голям надзор върху информацията от Гугъл и те неведнъж са употребявали тази власт, с цел да манипулират обществеността да гласоподава за най-левите претенденти на всички огромни избори от 2008 година насам. Не е американско се пробват да манипулират изборите по този метод. Време е Конгресът да предприеме дейности, с цел да спре тази огромна скица за интервенция в изборите, " сподели Бозел пред Fox News Digital.

 

Габриел Хейс от Fox News Digital способства за този отчет.

Брайън Флъд е медиен редактор/репортер за FOX News Digital. Съвети за истории могат да се изпращат до  и в Twitter: @briansflood.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР