Google реорганизира екипите за устройствата и услугите, които отговарят за

...
Google реорганизира екипите за устройствата и услугите, които отговарят за
Коментари Харесай

Ръководителите на Fitbit напускат Google след направената реорганизация

Гугъл реорганизира екипите за устройствата и услугите, които дават отговор за хардуера на Pixel, Nest и Fitbit. В резултат на това съоснователите на Fitbit Джеймс Парк, Ерик Фридман и други ръководители напущат компанията.

Гугъл е решила да премине от обособени самостоятелни екипи към функционален модел, при който един екип ще дава отговор за създаването на хардуера във всички подразделения. Промяната в структурата идва, откакто през цялата предходна година Гугъл обръщаше все по-малко внимание на производителя на носими здравни и фитнес устройства Fitbit. Въпреки това интернет колосът твърди, че ще продължи да развива това поделение.

Преди това отделите Pixel, Nest и Fitbit имаха обособени самостоятелни екипи. Всеки от тези екипи отговаряше за дизайна, хардуера, софтуера и създаването на потребителския интерфейс. По създание Гугъл разполагаше със самобитна „ миникомпания “ в границите на Гугъл за произвеждане на смарт телефони, системи за интелигентния дом и устройствата за носене.

Сега обаче Гугъл минава към нов функционален модел на образуване, при който един екип ще дава отговор за хардуера във всички подразделения на Гугъл, в това число Pixel, Nest и Fitbit. По този метод ще има един изпълнителен шеф за цялото хардуерно портфолио на Гугъл.

Като част от тази метаморфоза съоснователите на Fitbit Джеймс Парк и Ерик Фридман, както и други ръководители на Fitbit, напущат Гугъл. Напускането на ръководителите на Fitbit евентуално ще бъде краят на производителя на интелигентни устройства за мониторинг на здравето в настоящия му тип. Гугъл закупи компанията единствено преди четири години – през ноември 2019 година, за 2,1 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР