Google отваря нов раздел в историята си като подписа най-голямото

...
Google отваря нов раздел в историята си като подписа най-голямото
Коментари Харесай

Google подписа най-голямото си споразумение за офшорна вятърна енергия в Европа

Google отваря нов раздел в историята си като подписа най-голямото си съглашение за закупуване на електрическа енергия - Power Purchase Agreement (PPA) от офшорни вятърни планове край крайбрежията на Нидерландия. Това се прави за приемане на зелена сила в унисон с постигането задачите за въглеродна индиферентност на компанията.

Компаниите, които създават планове за възобновима сила от ден на ден обвързват своето произвеждане на електрическа енергия с дълготрайни контракти PPA, с цел да имат сигурност на приходите, до момента в който купувачите желаят да заключат доставките и да подсигуряват, че дават отговор на задачите за доставяне с чиста сила, написа Reuters.

Съгласно най-голямото си съглашение за закупуване на офшорна вятърна сила досега, на Гугъл ще се " доставят " 478 мегавата (MW) сила от два нови вятърни парка на Crosswind & Ecowende Consortia, взаимни предприятия сред енергийните компании Shell и Eneco.

Компанията им подписани и по-малки PPA за възобновима сила в Италия, Полша и Белгия, само че не разкрива финансови детайлности за покупко-продажбите.

" Нашата упоритост да работим непрекъснато с чиста сила до 2030 година изисква решения за чиста сила във всяка мрежа, в която оперираме ", разяснява Мат Бритин, президент на Гугъл в Европа, Близкия изток и Африка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР