Google отбелязва днес парламентарните избори в Гърция. По-специално на началната

...
Google отбелязва днес парламентарните избори в Гърция. По-специално на началната
Коментари Харесай

Днешният Google Doodle е посветен на изборите в Гърция

Google отбелязва през днешния ден парламентарните избори в Гърция. По-специално на началната страница на търсачката е показана урна с гръцкото знаме. 

Doodle е основан от Гугъл, за отбелязване на значими събития, годишнини и рождени дни на актьори, учени, музиканти и други специфични персони.

Първият Doodle е основан през 1998 година, когато създателите на Гугъл, с цел да осведомят потребителите, че ще отсъстват на фестивал в пустинята на Невада, слагат логото на компанията, като по този метод осведоми потребителите, че са отвън офиса. Първоначално картинките не са анимирани, само че от 2010 насам стартират да се появяват анимирани.

Припомняме, че изборните секции в Гърция ще затворят в 19 часа, а в тях ще вземат участие 9 813 595 гръцки жители. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че партията " Нова народна власт " на някогашния министър-председател Кириакос Мицотакис ще завоюва с огромна преднина пред лявата партия " Сириза ", която управляваше в интервала 2015-2019 година в разгара на гръцката дългова рецесия.

Повторните избори се организират при полупропорционално посланичество или засилена пропорция с бонус за място по преносима канара. Партиите би трябвало да получат най-малко 3 % от гласовете, с цел да влязат в Народното събрание за четиригодишен мандат.

При новата система спечелилата партия получава
бонус от 20 до 50 места. Тя получава непосредствено 20 места, в случай че получи най-малко 25% от гласовете, и може да получи до 50 места, в случай че получи към 40% от гласовете.

В Гърция гласуването е наложително по закон, употребяват се единствено бюлетини.

Гърците могат да гласоподават с изключение на с персонална карта, още с паспорт, шофьорска брошура или персонална здравна брошура.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР