Google инвестира 1 милиард долара в полагането на два нови

...
Google инвестира 1 милиард долара в полагането на два нови
Коментари Харесай

Google инвестира 1 милиард долара в интернет кабели между Япония и САЩ

Гугъл влага 1 милиард $ в полагането на два нови оптични интернет кабела, които ще свържат Япония със Северните Мариански острови и Гуам.
Заедно с няколко колегата, в това число KDDI, ARTERIA, Citadel Pacific и Общността на Северните Мариански острови, „ се основават нови оптични направления сред континенталната част на Съединени американски щати и Япония “.

Изпълнението на тези планове

„ ще увеличи надеждността и устойчивостта на цифровите връзки сред Съединените щати, Япония и няколко островни страни и територии в Тихия океан “, се споделя в изказване на Гугъл.

„ Въз основа на уговорката за взаимно финансиране

сред Съединени американски щати и Австралия за подводни кабели предишния октомври, Съединените щати и Япония възнамеряват да си сътрудничат с сътрудници с еднообразно мислене за създаване на надеждни и по-устойчиви мрежи и имат намерение да дадат средства за обезпечаване на подводни кабели в Тихоокеанския район, “ се показва още в взаимно изказване на Съединени американски щати и Япония.

Кабелите ще бъдат обезпечени от японската NEC, една от най-големите телекомуникационни компании в света.

Тихоокеанският район се трансформира в огромна зона на интерес за Китай и Съединени американски щати,

които се борят за въздействие в зоната с конкуриращи се предложения за инфраструктура и военни партньорства.
Президентът Джо Байдън упорства за владичество на Съединени американски щати в телекомуникационните услуги, виждайки промишлеността като основен проблем за националната сигурност заради нейния надзор върху осведомителните потоци по целия свят.

САЩ дадоха обещание предходната година да финансират взаимно два подводни кабела,

които ще бъдат построени от Гугъл, свързващи територията на Съединени американски щати Гуам с центрове във Фиджи и Френска Полинезия и в допълнение разклоняващи се през отдалечени тихоокеански острови.

Технологичният колос също по този начин добави още, че ще работи в съдействие с основани в Япония компании – в това число KDDI, Arteria Networks, основаната във Филипините Citadel Pacific и CNMI – за възстановяване на цифровата съгласуваност в района.

Източник: Ройтерс /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР