Google експериментира с технологията за преобразуване на текст в реч

...
Google експериментира с технологията за преобразуване на текст в реч
Коментари Харесай

Google Chrome ще може да чете съдържанието на уеб сайтовете на глас

Гугъл опитва с технологията за превръщане на текст в тирада в режима за четене на Chrome – десктоп версията на браузъра ще може да чете отворените от вас уеб уеб сайтове на глас. Засега тази функционалност е налична в предварителна версия на програмата.

Функцията беше видяна от консуматор на обществената мрежа X (Twitter) с прякор Leopeva64 – тя беше открита в предварителна компилация на Chrome Canary. Когато отворите страница в режим на четене, в горната област на страницата се появява бутон за възпроизвеждане, а когато щракнете върху него, гласовият синтезатор на Гугъл чете отворения текст.

Ако се съди по оповестения видеоклип с проява на новата функционалност, нейните благоприятни условия към момента са много лимитирани: гласът е доста сходен на робот, а думите, написани с основни букви той възприема като съкращения и ги чете поотделно, а не слято. Функцията към момента е налична единствено за дребна част от потребителите и не е ясно под каква форма ще стигне до обществената версия на браузъра, само че няма причина да се съмняваме, че това ще се случи – функционалността към този момент е внедрена в Microsoft Edge.

Преобразуването на текст в тирада в режим на четене ще се окаже известна функционалност измежду хората, които възприемат информацията по-добре по слух.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР