Google е на път да прави най-голямата промяна в системата

...
Google е на път да прави най-голямата промяна в системата
Коментари Харесай

Какво по-точно търсите?

Google е на път да прави най-голямата смяна в системата си за търсене от 5 години насам. Компанията внедрява нова функционалност в логаритъма си, която може да промени класирането на резултатите в почти едно на всеки 10 търсения.

Към днешна дата логаритъмът преценя кои са по-важните думи в едно заложено изречение, да вземем за пример в „ кои са най-хубавите тонколони “ явно по-важни са „ положителни “ и „ тонколони “, в сравнение с „ кои “ и „ са “. По този метод обаче търсенето излиза от подтекст, с което се деформира и желанието на потребителя. Друг образец – в случай че напишете „ паркиране на място без бордюр “, остарелият логаритъм ще ви покаже преди всичко резултати, свързани с паркиране на място с бордюр, защото се пренебрегва думата „ без “.

Новата технология е основана на така наречен BERT или Bidirectional Encoder Representations from Transformers. Този инструмент оказва помощ за усъвършенстването на обработката на естествения език, употребявайки изкуствен интелект, тъй че резултатите от едно търсене да бъдат контекстуални. След внедряването на логаритъма ще се трансформират единствено някои търсения, тъй че отчасти ще продължи да бъде мистерия по какъв начин работи той. Ако внезапно уеб сайтът ви стартира да регистрира по-ниски резултати, имайте поради, че BERT може да е повода.

Затова наблюдавайте деликатно и отделете повече време, с цел да анализирате подтекста на основните си думи. Промяната в логаритъма е идната стъпка от напъните на Гугъл да разбере какво желаят хората, когато употребяват търсачката. Колкото повече давате на потребителя мечтаното, толкоз по-вероятно е смяната да не ви се отрази.

По материал на Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР