Google, Apple, Microsoft, Amazon и Facebook оформят заедно челната петица

...
Google, Apple, Microsoft, Amazon и Facebook оформят заедно челната петица
Коментари Харесай

Топ 5 на най-скъпите брандове в света

Google, Apple, Microsoft, Amazon и Фейсбук оформят дружно челната петица на най-скъпите марки в света за 2017 година. Това показва взаимният годишен отчет на английските компании WPP и " Кантар Миуорд Броун ", озаглавен BrandZ Top Global 100. И тази година тримата медалисти остават непроменени, само че пък Amazon записва максимален скок от тях - единствено за година марката на Безос е съумяла да се изкачи от седмо до четвърто място, увеличавайки приходите си с близо 50млн. $. Общата облага на петте водещи компании пък съставлява 25% от общите приходите на всички останали 100 марката, включени в класацията.

" В класацията преобладават интернет колоси, които работят на международно равнище още от първия си ден и са построени въз основата на мощна, новаторска платформа ", разяснява резултатите ръководителят на BrandZ от " Кантар Миуорд Броун " - Питър Уолш.

За да доближат до финалното класиране, аналитиците са интервюирали настройките на над 3 млн. клиенти от всяка точка на света и тяхното мнение по отношение на 120 000 марки от 50 страни по света. Различните финансови и бизнес индикатори също са били взети поради при оценката.
Основата през 1971 година WPP работи в областта на рекламата и връзките с обществеността.

Тя има и компанията " Кантар Миуорд Броун ", която се занимава с маркетингови изследвания и дава консултантски услуги в региона на брандинг тактика, създаването и оптимизацията на рекламата и проучването на пазарната стойност на марката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР