Гонката е станала вчера, когато около 14:45 часа на тел.

...
Гонката е станала вчера, когато около 14:45 часа на тел.
Коментари Харесай

19-годишен - пиян и без книжка, се заби с поршето си в патрулка след преследване в Русе

Гонката е станала през вчерашния ден, когато към 14:45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал, че водач в нетрезво положение ръководи нападателно " Порше Кайен " в региона на лесопарка " Липник " край Русе. Граждани създали забележка на шофьора и двамата негови спътници, които от своя страна отправили закани към тях. След това с автомобила отпътували към Русе.

Полицейските екипи били пренасочени за определяне на колата. Тя била засечена от униформените чиновници, само че водачът не се подчинил на подадените светлинни и звукови сигнали. Преследването му траяло по интернационалния бул. " България ". В региона при разклона за местността " Люляците " той бил заставен да спре поради излизащи от местността коли.

Водачът обаче потеглил обратно и блъснал патрулния автомобил, като му нанесъл вреди. Полицаите в него не са потърпевши. След удара водачът и пасажерите пробвали да избягат, само че били хванати от униформените.

Установено е, че водачът на автомобила е 19-годишен юноша от град Ветово, Русенско. В колата пътували още двама мъже - на 23 и на 30 години. Те също са от Ветово и са познати на органите на реда.

При инспекцията на водача е изяснено, че той е недееспособен. Тестван е за алкохол като дрегерът отчел 1,72 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба за проучване. Тестът му за опиати е негативен.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъщественото закононарушение, а 19-годишният е арестуван. Работата по случая продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР