Голямото пролетно чистенеЧетка“ обещава отслабване с 5 кг за 10

...
Голямото пролетно чистенеЧетка“ обещава отслабване с 5 кг за 10
Коментари Харесай

Освободете се от шлаки и токсини

Голямото пролетно почистване
„ Четка “ дава обещание намаляване с 5 кг за 10 дни

За предпочитане са суровите артикули

Започнаха пролетните празници и още след Великден мнозина качиха по някой и различен кг. А предстоят Гергьовден и още почивни дни, които по традиция прекарваме към трапезата. Ако се чувствате преяли, натежали, мързеливи и постепенно мислещи, в този момент е моментът да извършите огромното пролетно почистване на организма. 

Иля Мечников, който разпространява лечебните свойства на млечнокиселите бактерии, в това число на българското кисело мляко, пръв вкарва прочистването на червата в диетологичната процедура. Той твърди, че „ самоотравянето с гнилостни субстанции от личните дебели вътрешности “ води до заболявания и преждевременна гибел на хората. Опитът и наблюденията убеждават учения, че неразградените хранителни останки разрешават на патогенните бактерии да пируват, претоварвайки черния дроб и задръствайки кръвта. Успоредно с учениците на Мечников, натуропатите упорстват за нуждата от пречистване на червата и другите отделителни органи. Според тях без постоянно пречистване тялото е склонно да натрупва отрови - някакъв тип метаболитен боклук, който предизвиква доста болести, в това число рак.

Днес експертите имат друго отношение към нуждата от особено пречистване на червата или други органи. Някои са на мнение, че няма потребност да се намесваме в естествения ход на нещата, тялото се самоочиства; други настояват, че периодическото пречистване на червата, черния дроб, бъбреците е жизненоважно, защото естествените механизми за " избавяне от баласта " в множеството от нас са нарушени от вреден метод на живот и неприятна екология и тялото се нуждае от помощ.

Идеята за леко разтоварване на червата за възстановяване на функционалностите им се употребява в известни авторски диети, като тази на доктор Алексей Ковалков. Тя предлага първоначално изцяло да се изостави животинският протеин и да се заложи на храни с високо наличие на фибри, зеленчуци с невисок и междинен гликемичен показател, както и бобови растения. Така дебелото черво последователно се освобождава и протеинът, който се прибавя към менюто на втория стадий от диетата, се всмуква по-добре.

Друга известна и елементарна рецепта за пречистване на червата се назовава салата „ Четка “ (Brush Salad). Тя стана доста известна, откакто основателите й дадоха обещание, че благодарение на десетдневна експресна диета, която предписва периодично повтаряне на дни, когато ядете единствено варено пиле, и дни, в които е позволено да се яде единствено „ Четка “, можете да отслабнете с най-малко 5 кг.
Салатата, състояща се от нарязани зеле, моркови и цвекло (всички би трябвало да са сурови), взети в равни пропорции и подправени с лимонен сок, влезе в " златния фонд " на новите национални предписания за намаляване. Преди да се въоръжите с " Четката ", консултирайте се с вашия доктор - суровото цвекло, което съдържа обилие от биоактивни субстанции, има противопоказания, да вземем за пример при страдащите от гастрит с нараснала киселинност и от камъни в бъбреците.

Диетоложката Ирина Бражко предлага детокс диета, която може да се прави един път годишно (не по-често!) за изчистване освен на дебелото черво, само че и на целия организъм.

1-ви ден. Детокс с течности. Сутрин на празен корем пийте запарка от билки от зърнастец или сена. През деня - 6-7 чаши прясно изцедени зеленчукови сокове.

2-ри и 3-ти ден. Детокс със сурова храна. Без ограничавания се употребяват всевъзможни сурови зеленчуци без сол и олио, морковите и зелето са наложителни. Можете да допълните диетата с малко количество ядки и семена.

4-ти ден. Зеленчуков детокс. Всякакви варени и задушени зеленчуци без сол и лой.

5-и и 6-и ден. Детокс с плодове и зърнени храни. Разрешени артикули са прясно изцедени плодови сокове и смеси от тях, овесена каша и елда, приготвена с вода, зеленчукова чорба. Умерено - сушени плодове и мед.

7-и ден. Щадяща диета. Кисело-млечни артикули с ниско наличие на мазнини, самун без квас, бъркани яйца на пара или варени.
Седмица след диетата би трябвало да се храните умерено, с лека храна. Важно е да се въздържате от мазни, пържени, пушени и консервирани храни, сладкарски произведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР