Голямото жури на федералния съд на окръг Колумбия обвини руската

...
Голямото жури на федералния съд на окръг Колумбия обвини руската
Коментари Харесай

Готвачът на Путин и 12 руски трола са официално обвинени за намеса в изборите в САЩ

Голямото жури на федералния съд на окръг Колумбия упрекна съветската „ тролска фабрика “ Агенция за интернет проучвания в скрит план за интервенция н президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Според документа, оповестен на уеб страницата на министерството на правораздаването, компанията е почнала да се меси в политическите и предизборните процеси още през 2014 година

В обвиняването са изброени 13 имена на руснаци, чиновници на тролската фабрика или свързани с нея. Сред тях е съветският предприемач Евгений Пригожин, който медиите назовават „ готвача на Путин “, оповестяват осведомителните организации.

13-те са упрекнати в скрит план за илюзия, трима – за банкова машинация, още 5-има за кражба на идентичност.

В заключителното обвиняване на специфичния прокурор Робърт Мълър попадат и фирмите на Пригожин " Конкорд мениджмънт и кансълтинг " и " Конкорд кетеринг ".

" От началото на 2014 година организацията (Агенция за интернет изследвания) е почнала да се намесва в политическата система на Съединени американски щати, в това число на президентските избори през 2016 година Организацията е получавала финансиране от Евгени Викторович Пригожин и следените от него компании ", се споделя в документа на съда.

Служители на организацията създавали сметки в обществените мрежи с имената на американски жители и разгласили злепоставяща информация за кандидатката на демократите Хилари Клинтън.

Групата имала за „ стратегическа цел да внесе несъгласия в американската политическа система и от средата на 2016 е подкрепяла акцията на Тръмп “. Пригожин е трябвало да се свърже с хора от екипа на Тръмп „ без тяхно познание “.

Зам.-главният прокурор на Съединени американски щати Род Розенщайн съобщи, че американското министерство на правораздаването ще изиска изгонването на 13-те руснаци и чака съветските управляващи да сътрудничат. Москва нееднократно е заявявала обаче, че конституцията й не разрешава да предава свои жители на задгранично правораздаване.

Прессекретарят на Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл още не е чел обвиняванията, заяви Би Би Си.

„ 13 против бюджет от милиарди долари за американските разследващи служби. Не е ли неуместно? Да “, реагира говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова във Фейсбук, представена от Франс прес.

Пригожин разяснява пред РИА Новости, че въобще не е смутен от обвиняванията против него. " Американците са доста впечатлителни. Виждат каквото желаят да видят. (…) Ако желаят да видят дявола – да го видят “, споделя той.

По-рано тази седмица шефът на американското разузнаване Дениъл Коутс съобщи пред сенатската комисия по разузнаване, че Москва продължава атаките  против политическата система на Съединени американски щати и най-близката й цел са изборите за Конгреса през ноември.

Владимир Путин назовава обвиняванията „ измислени, с цел да делегитимират президента Тръмп “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР