Голямото федерално жури в Съединените щати повдигна второ обвинение срещу

...
Голямото федерално жури в Съединените щати повдигна второ обвинение срещу
Коментари Харесай

Повдигнаха още обвинения на Джулиан Асандж

Голямото федерално жури в Съединените щати повдигна второ обвиняване против Джулиан Асандж, за хипотетичната му интрига с хакери, свързани с Anonymous, се споделя в изказване на уеб страницата на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

" Федералното огромно правосъдно жури през днешния ден повдигна второ обвиняване, обвинявайки Джулиан Асандж в закононарушения, свързани с хипотетичната му роля в една от най-големите обири на класифицирана информация в историята на Съединени американски щати ", се споделя в документа. В него се отбелязва, че не се съдържат нови престъпни детайли в допълнение към 18-те, изброени в първото обвиняване през май 2019 година

" Това обаче уголемява мащаба на конспирацията към хипотетичните компютърни хакове, в които преди този момент е бил упрекнат Асанж ", се споделя в документа.

„ Wikileaks разгласява имейлите, получени вследствие на хак, осъществен против американска разследваща консултантска компания от групата Anonymous и хакер, обвързван с LilzSec “, се споделя още в документа.

Асанж, упрекнат в полов тормоз и обезчестяване в Швеция през 2010 година, се укриваше от юни 2012 година в еквадорското посолство в Лондон от боязън от екстрадиция в скандинавската страна. На 11 април 2019 година той беше арестуван по искане на Съединени американски щати. Съд в Лондон го призна за отговорен за нарушение на изискванията за гаранция и го осъди на 11 месеца затвор.

Изслушванията за екстрадиция започнаха на 2 май предходната година. Скоро по-късно американските управляващи оповестиха, че повдигат на Асанж 17 обвинявания за нарушение на закона за шпионажа и разкриването на класифицирана информация. Ако бъде екстрадиран в Съединените щати, Асанж ще бъде изправен пред затвор до 175 години.

Ключовите чувания за екстрадицията му в Съединени американски щати ще продължат на 7 септември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР