Голямо тържество ще има тази вечер в Мездра по повод

...
Голямо тържество ще има тази вечер в Мездра по повод
Коментари Харесай

30 години „Ариел-ТН“! Тони Йорданов събира днес елита на Северозапада в новия хотелски комплекс в Мездра

Голямо празненство ще има довечера в Мездра във връзка 30-годишния празник на компания „ Ариел-ТН “, научи организация BulNews.
За да се означи празникът уместно, притежателят Тони Йорданов събира в новия хотелски комплекс „ Ариел “ елитът на Северозапада. За заниманието на присъстващите ще се погрижат поп-фолк звездата Цветелина и Жени Кринчева, а от компанията подсигуряват, че за гостите ще има и доста други изненади.
Името на компания „ Ариел-ТН “ не е инцидентно – „ Т “ и „ Н “ са първите букви от имената на притежателите – семейство Тони и Надежда Йорданови. Дружеството започва с четирима души, измежду които са двамата съпрузи и техни другари, а с помощта на усърдния им труд сега в нея работят 204 индивида.
На 11 юни 1991 година излиза решението за регистрация на тогавашния едноличен търговец „ Ариел-ТН “. На 30 юли същата година съпрузите отварят барче в село Типченица, дружно със своите фамилни другари – Цанко и Краси. 3 месеца по-късно заработва и първата им бакалия в Мездра.
През 1992 година вземат чартърен лафката на цех „ Искър “, а редом с това отварят и втора бакалия в железничарския град. Две години по-късно съпрузите Тони и Надежда Йорданови създали склад на едро с хранителни артикули, а през 1997 година вземат общинско помещение чартърен и отварят и магазин за търговия на дребно на ул. „ Александър Стамболийски “. Търговските обекти бързо печелят доверието на клиентите и скоро пред тях се извиват опашки.
„ Беше огромна горделивост за мен, че пред всички наши обекти беше цялостно с хора “, показа с носталгия Тони Йорданов.
Три години по-късно вложителите печелят търг и получават Водноелектрическа централа „ Петрово “, който се намира в община Сандански, а на 17 август влизат във притежание на централата. През 2001 година, закупуват помещението на ул. „ Александър Стамболийски “, където първи в града вкарват обособен вход и излаз, за хората да придобият привички за европейско извършване на покупки.
„ Ориентирахме клиентите с друг вход и излаз, само че ни беше боязън да ги пуснем на самообслужване, защото това беше непознато за района. Показвахме им посоката, само че ги обслужвахме ние “, описа Йорданов.
През 2002 година той и брачната половинка му Надежда Йорданова купуват акциите на „ Инертстрой-Калето “ АД, като единствено 3 месеца получават 97%. Тогава купуват и базата с бунгала в село Дърманци и развиват обектите си редом.
През 2006 година е направена първата копка на Водноелектрическа централа „ Калето “, където цикълът на създаване е изцяло затворен - вложител и строител е „ Инертстрой-Калето “ АД.
2 години по-късно отварят още един хранителен магазин на ул. „ Стефан Стамболов “ в Мездра – „ Ариел 2 “.
Въореки международната икономическа рецесия от 2008-2009 година съобразителният предприемач съумява да оцелее и през 2010 година пуска двата обекта.
„ Бяха тежки времена, само че издържахме на рецесията “, спомня си Тони Йорданов.
Същата година, през февруари, заработва и водната централа, а месец по-късно стартира и градежът на хотелския комплекс и хипермаркет „ Ариел “.
През 2013 година вършат първа копка на оранжерия „ Озирис “, а през 2016 година публично е открита когенерацията към нея. В същата година компанията се мести в настоящия си офис.
През 2014 и 2015 година още веднъж има мъртвило на инвеститорския климат и Тони Йорданов стартира да се колебае дали да влага средства в района и страната.
„ Имахме съмнения дали да продължим да влагаме в България, след желанието ми за отдаване на концесия за пътя Е-79 Ботевград-Видин и отводът от страната “, споделя той.
След дълги премеждия с държавната администрация, на 1 октомври 2018 година започва градежът на хотелски комплекс „ Ариел “ с обновен план, а на 11 февруари 2020 година той бе публично открит.



На 3 октомври 2019 година е направена първата копка на винарската маза, която към този момент е с изцяло приключена софтуерна част, като остават довършителни работи. Инвеститорът Тони Йорданов е оптимист, че през септември към този момент ще „ мачкат грозде “ и няма да пропуснат сезона.
Освен това, фамилията е вложило и в съвременна жилищна постройка в железничарския град, а преди 2 месеца бе направена първа копка и на кооперация във Враца.
Досега компанията е вложила 40 млн. лева единствено в община Мездра, като през годините са открити 200 работни места.
Безспорен е приносът на вложител №1 в железничарския град Тони Йорданов освен за неговото развиване, а и за това на Северозапада. По тази причина кметът на Мездра Иван Аспарухов връчи на своя съгражданин документ като самопризнание за неговите старания да направи града по-добро място за живеене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР