Голямо проучване установи, че лошата устна хигиена води до заболяване

...
Голямо проучване установи, че лошата устна хигиена води до заболяване
Коментари Харесай

Неправилното миене на зъбите увеличава риска от проблеми със здравето

Голямо изследване откри, че неприятната джука хигиена води до заболяване на венците. Това обаче води до рискови болести, в това число инсулт и меланхолия.

А пациентите с пародонтоза (увреждане на тъканите, които заобикалят корена на зъба) имат 37% по-висок риск от развиване на психологично заболяване. Учени от университета в Бирмингам оповестяват за съществени последствия за здравето, в случай че миете зъбите си погрешно и не посещавате зъболекаря от време на време.
7 хрумвания да избелим зъбите си в домашни условия
Романтичната усмивка е наложителен детайл от сполучливия стайлинг. Просто погледнете Кейт Мидълтън! Тя наподобява толкоз красива на всяка...
Прочети повече
Болести, до които може да докара неприятната джука хигиена

Учените акцентират, че пренебрегването на оралното здраве може да докара до доста по-сериозни проблеми от кариеса.

Те разкрили, че пациентите с анамнеза за заболяване на венците (предимно гингивит и пародонтит) първоначално е по-вероятно да бъдат диагностицирани с едно от болесттите през идващите 3 години спрямо контролите. И по този начин, се оказа, че при пациенти:

·         рискът от психологични болести (тревожност, меланхолия и съществени психологични разстройства) се усилва с 37%;

·         автоимунни болести (артрит и диабет вид 1) с 33%;
6 натурални метода да се отървем от зъбната плака
Бактериите, които живеят в плаката, се развъждат и отделят киселини, които унищожават емайла. Така се образува кариес - кухини в зъби...
Прочети повече
·         сърдечносъдови болести (инсулт и сърдечна недостатъчност) с 18%.

Лошото орално здраве е доста постоянно срещано по целия свят. Когато болестта на устната празнина прогресира, това може да докара до доста понижаване на качеството на живот,

Въпреки това, малко се знае за връзката сред неприятното орално здраве и многото хронични болести, изключително психологичното здраве.

Кои са най - честите проблеми със зъбите, които водят до заболявания?

1. Лоша джука хигиена – вследствие на неприятно здраве и лимитирана пъргавина или умствени ограничавания може да е мъчно да се правят действия, нужни за добра джука хигиена, като миене на зъбите.
5 непозодирани неща, които могат да скапват зъбите
Ако става въпрос за развалени зъби, множеството от нас си мислят, че повода е използването на сладки храни. Често привикваме да си мислим,...
Прочети повече
2. Болестта на венците е зараза на тъканите, които поддържат зъбите. Тези болести могат да причинят кървене на венците, неприятен мирис, криза на венците и пъргавина на зъбите до и в това число загуба на зъби. В допълнение, заболяването на венците визира други болести като сърдечни болести, инсулт и диабет.

3. Кариес – Рискът от кариес (причиняващ „ дупки “ в зъбите) нараства в преклонна възраст заради разкриване на корените на зъбите заради оттегляне на венците, голям брой предходни възобновявания, от време на време неправилни, и сухота в устата вследствие на лекарства или след химиотерапия и лъчетерапия.

4. Гъбични болести – гъбичните болести в устата могат да се появят на всяка възраст, само че изключително при хора, носещи частични или цялостни протези. Дългосрочната приложимост на антибиотици или стероиди, диабет, угнетяване на имунната система, сухота в устата и нездравословна диета усилват риска от гъбични инфекции в устата.

5. Свързани с протези рани на меките тъкани – Хората, носещи цялостни или частични протези, могат да страдат от рани под протезата. В множеството случаи приказваме за травматична рана, формирана заради търкане на нестабилна протеза.

6. Рак на устната празнина – Възрастните хора (над 60 години) са изложени на нараснал риск от развиване на рак на устната празнина и устните. Този риск е по-висок при пушачи, пиячи или хора, които прекарват доста време на слънце.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР