“Голямо количество отломки паднаха в Калимантан, Индонезия и Саравак, Малайзия.

...
“Голямо количество отломки паднаха в Калимантан, Индонезия и Саравак, Малайзия.
Коментари Харесай

Отломки от китайската ракета Лонг Марч 5 паднаха в Индонезия и Малайзия

“Голямо количество парчета паднаха в Калимантан, Индонезия и Саравак, Малайзия. Засега няма жертви или отчети за вреди по собствеността, само че отломките се намират наоколо до села и в случай че имаше отклоняване от няколкостотин метра в едната или другата посока, историята щеше да е друга ”, разяснява астрофизикът Джонатан МакДауъл. 

Отговорното и рационално държание на галактическите сили е да обезопасяват ракетните си степени. Така да вземем за пример първите степени на американските ракети “Фалкън 9 ” и “Фалкън Хеви ” се завръщат на Земята за по-нататъшно преработване и наново потребление, до момента в който невъзвръщаемите втори степени се насочват към океана или безлюдна суша. Не такова е ситуацията с китайските тежкотоварни ракети “Лонг Марч 5 ” – след всяка от последните им три задачи главните степени оставаха в орбита без опция за ръководство, като след това падаха неконтролируемо на Земята.

Китайците настойчиво отхвърлят да модифицират системата на “Лонг Марч 5 ” и да ѝ обезпечат системи за безвредно извеждане от орбита. Няма да чакаме още дълго време до идващия полет – през октомври ракета от този вид ще изведе в космоса модула “Ментян ”, благодарение на който градежът на галактическата станция ще завърши. 

{fcomment}

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР