Голямо количество неверни снимки се разпространяват из социалните медииСред фалшивите

...
Голямо количество неверни снимки се разпространяват из социалните медииСред фалшивите
Коментари Харесай

Най-разпространените кадри за Украйна, които се оказаха неверни

Голямо количество погрешни фотоси се популяризират из обществените медии

Сред подправените фрагменти е видео на кореспондент с чували с трупове, които обаче се оказват артисти. Първоначално се счита, че видеото е от Украйна, само че се оказва то 2019 година от самодейност за климатичните промени, предава.

Друг образец е фотография, за която се твърди, че е от центъра на Киев, а в действителност е от 2014 година от антиправителствени митинги. Видео пък демонстрира по какъв начин артисти биват гримирани, с цел да наподобяват засегнати от бойните дейности, а в действителност става дума за кино план.

Украинци пък качват в ТикТок насоки по какъв начин да се кара танк, само че в действителност фрагментите са отпреди година. Публикацията има 7 млн. гледания. В мрежата се популяризират и фрагменти на вакуумни бомби, само че това се оказва неточна информация, а фотосите се оказват от Сирия. На видео пък се вижда мъж, който се сбогува със фамилията си. Истината обаче е, че става дума за руснак, който е от Донецк и следва да води война против Украйна. Уелски графичен дизайнер пък направи подправена корица на списание Time с колаж на Путин и Хитлер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР