5 служители на центъра за задържане на младежи Dalton са обвинени след смъртта на тийнейджър в ареста

...
Голямо жури на окръг Уитфийлд обвини петима служители на Министерството
Коментари Харесай

Голямо жури на окръг Уитфийлд обвини петима служители на Министерството на правосъдието за непълнолетни във връзка със смърт по време на задържане през август 2022 г. в Центъра за задържане на младежи Далтън, според съобщение за новини от Бюрото за разследване на Джорджия (GBI).

Обвиненията бяха повдигнати в понеделник, малко повече от година, след като 16-годишният Алексис Слудър от Елиджай, Джорджия, почина по време на задържане в Центъра за задържане на младежи Далтън, се посочва в съобщението. Далтън, Джорджия, се намира на около 30 мили южно от Чатануга, Тенеси.

Според GBI петимата обвинени души включват директора на центъра за задържане Дейвид Маккини. McKinney е изправен пред едно обвинение за жестокост втора степен към деца. В обвинителния акт са посочени още сержант Мавейс Брукс, офицер Ребека Филипс и кадет Ръсел Балард, които са обвинени в две обвинения за жестокост първа степен към деца и по едно обвинение за жестокост втора степен към деца, според съобщението. Пети човек, Моника Хедрик, медицинска сестра в заведението в Далтън, също беше обвинен в жестокост втора степен към деца.

Според обвинителния акт подсъдимите по това дело са обвинени в „злонамерено причиняване на Алексис Мари Слудер, дете на възраст под 18 години, на жестока и прекомерна физическа болка, като лишават посоченото дете от необходимите медицински грижи, от които се нуждаеше, докато беше в законното задържане. на посочените обвиняеми, като не са се свързали своевременно с органите за спешна медицинска помощ.“

Департаментът за младежко правосъдие на Джорджия (DJJ) заяви, че „се ангажира с благополучието и безопасността на лицата, поверени на нашите грижи. Оставаме дълбоко натъжени от този трагичен инцидент и продължаваме да пазим сърдечни мисли и молитви за семейството на починалия.”

Коронерът от окръг Уитфийлд Грег Бейтс каза пред филиала на CNN WTVC миналата година, че Слъдър е била в ареста само по-малко от 24 часа преди смъртта си. Бейтс каза, че тийнейджърът е бил преместен от окръг Гилмър в петък вечерта преди инцидента. Бейтс също така заяви, че Слъдър е престанала да реагира, докато е била в центъра за задържане на младежи Далтън и е била откарана по спешност в местна болница, където е обявена за мъртва рано в събота сутринта.

Властите не са публикували официална причина за смъртта на тийнейджъра, но в изявление за WTVC тогава комисарят по правосъдието за непълнолетни в Джорджия Тайрън Оливър каза, че жертвата е имала нежелана реакция към незаконно вещество, което е погълнала преди да бъде приета в съоръжението.

„Всички сме натъжени от смъртта на този младеж тук в DJJ. Изпращаме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството на младежа и персонала на центъра за задържане в Далтън“, каза Оливър.

Окръжната прокуратура на окръг Уитфийлд преследва този случай, според съобщението на GBI. Когато се свърза с CNN, говорител на офиса на прокуратурата каза, че няма да коментират този случай.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР