Голямата заетост, много ангажименти и професионални инициативи, работа под напрежение,

...
Голямата заетост, много ангажименти и професионални инициативи, работа под напрежение,
Коментари Харесай

Демотивацията и песимизмът са сигурни признаци на бърнаут

Голямата претовареност, доста задължения и професионални начинания, работа напрегнат, неналичието на време за възобновяване – всичко това може да стане причина за така наречен бърнаут (burnout, професионално прегаряне).

Пред Радио София това описа от персоналния си опит Василена Вълчанова. От към 15 години тя се занимава с цифров маркетинг и точно в подобен минал интервал на интензивна натовареност тя краткотрайно е изгубила предпочитание за работа и даже за действия, които по принцип доставят наслаждение.

Демотивацията е един от значимите и сигурни признаци за бърнаут. Обикновено той настава не по време, а след натоварения миг или интервал. Другото е, че човек става песимист до вулгарност.

Това, което предлагат по отношение на Covid пандемията, оказва помощ и в този случай, акцентира Василена Вълчанова. Трябва да се постараем да заредим тялото си и мозъка - с повече сън, качествена храна и отмора, както и да не подценяваме обществените контакти – изключително с обичани и положителни хора.

Трябва да обръщаме внимание на всеки симптом за бърнаут, тъй като той може още веднъж да настъпи, въпреки и в друга обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР