Голямата сензация в третия ден на Ролан Гарос беше свързана

...
Голямата сензация в третия ден на Ролан Гарос беше свързана
Коментари Харесай

Медведев след отпадането на Ролан Гарос; Винаги съм щастлив, когато клей сезонът приключи

Голямата сензация в третия ден на Ролан Гарос беше обвързвана с отпадането на Даниил Медведев. Шампионът от Рим се срещна на старта с бразилския квалификант Тиаго Сейбот Вилд, чийто нападателен тенис изцяло обезоръжи международния номер две и в последна сметка южноамериканецът победи в петсетова драма, с цел да реализира най-голямата победа в своята кариера до момента. Медведев пък още веднъж показва страхотното си възприятие за комизъм по време на последвалата си конференция, в която ясно даде да се разбере какъв брой е благополучен от това, че няма повече да играе на клей до края на годината.

" Беше доста тежък мач. Мисля си, че не играх толкоз зле, а просто противникът ми беше в действителност доста добър. Ако продължи по същия метод, то сигурно в края на годината ще бъде в топ 30 на света. Надявам се в действителност той да играе по същия метод в идващия кръг, тъй като в противоположен случай бих останал отчаян и евентуално ще се запитам за какво трябваше тъкмо през днешния ден да покаже този тенис против мен.

Комбинацията сред мощния вятър и тежките топки е в действителност сложна за управление. Условията са подобаващи за играчи, които могат да форсират топката единствено с едно придвижване на китката, а през днешния ден се изправих тъкмо против подобен тенисист и по тази причина той контролираше съвсем всяко едно разиграване, до момента в който аз страдах на корта и закономерно позволих проваляне.

Със сигурност съм отчаян от отпадането, само че не виждам какво толкоз неверно направих в хода мача. Да, може би позволих прекомерно огромен брой двойни неточности, само че това беше изцяло целесъобразно, имайки поради съществуването на сходен вятър. Наистина не знам какво можех да направя по-добре през днешния ден и съм благополучен, че мисля по този метод, тъй като по този начин ще си оказа помощ да се пренастроя доста по-бързо за идващите шампионати.

Винаги съм благополучен, когато клей сезонът завърши. Сега още веднъж съм благополучен. Няма значение по кое време тъкмо съм изнемощял в Париж, тъй като след това се веселя еднообразно мощно, че няма да ми се постанова да играя на повече надпревари на червени кортове. Днес цялата ми устата беше цялостна с клей още след третия гейм. Може би някои хора обичат да гняв клей, само че аз не съм измежду тях. Сега имам намерение да оползотворя идващите си дни с качествена отмора и съм благополучен да мина към идващите си тенис провокации, въпреки че ми се искаше да остана за повече време в Париж " - признава международният две при мъжете.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР