Голямата новина за “Левски е факт - постигнато е окончателно

...
Голямата новина за “Левски е факт - постигнато е окончателно
Коментари Харесай

Собственикът на Саутхемптън купи и Левски

Голямата вест за “Левски ” е реалност - реализирано е дефинитивно съглашение сред сегашния мажоритарен притежател Наско Сираков и управлението на Sport Republic, съгласно което мощната компания ще е новият притежател на футболния клуб, научи “24 часа ”.

Финализирането на договорката би трябвало да се случи още през декември, а “синя ” България да получи най-желания коледен подарък - финансова непоклатимост и дълъг небосвод за развиване на “Левски ” вместо тежката рецесия и непрекъсната опасност от банкрут поради многомилионните остарели отговорности.

През юни от “Левски ” признаха, че към клуба е изпратено публично писмо с желанието на United Group да придобие контролния пакет акции. Това ще стане посредством Sport Republic - компанията, посредством която сръбският медиен магнат Драган Шолак закупи собствеността на британския “Саутхемптън ” през януари 2022 година

На 15 октомври от фирмите United Group и Sport Republic излязоха с първото си публично изявление по тематиката “Левски ”, в което оповестиха, че към оня миг не са водили договаряния за придобиването на клуба.

“United Group неотдавна организира финансов и юридически разбор на ФК “Левски ”, резултатите от който бяха показани и сега се преглеждат от управленията на United Group и Sport Republic ”, оповестиха още от фирмите.

Основна спънка тогава да се прибегне към завършването беше потребността актуалното управление на “Левски ” да откри решение на два многомилионни казуса - към 8,5 млн. евро отговорности, изкупени от компания на някогашния притежател Васил Божков, свързани с построяването на централната естрада на “Герена ” плюс насъбрани към този момент над 20 млн. лева задължения към държавната хазна.

След разискване на финансовия разбор и вероятни решения сред Сираков и представителите на компанията - претендент за нов притежател, се стигна до изявлението от сегашния на 15 ноември пред акционерите на клуба: “Напът съм да завършвам диалози и да изстрелям “Левски ” в нова орбита ”.

Впоследствие от ръководещото сдружение на клуба “Р. С. Консулт ” на 21 ноември внесоха предложение към Надзорния съвет за издаване на спомагателен пакет акции, посредством които да се обслужат насъбраните отговорности към Национална агенция за приходите.

Темата следва да бъде коментирана на идното първо съвещание на новия Надзорен съвет. Ще бъде свикано и ново общо заседание на “Левски ”, на което емисията би трябвало да бъде утвърдена от акционерите.

Най-важното идно събитие обаче остава прехвърлянето на мажоритарния дял акции от Сираков на Sport Republic, с цел да се реализира перефразата на неговото заричане: “Нова година, нова орбита! ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР