Голямата конкуренция в бизнеса, а и в други сфери на

...
Голямата конкуренция в бизнеса, а и в други сфери на
Коментари Харесай

Искаме да ги научим, но няма как! Това са 5-те най-стриктно пазени тайни на света

Голямата конкуренция в бизнеса, а и в други сфери на живота води до непрекъснати опити за прекопирване на към този момент наложилите се артикули. Затова доста компании пазят в дълбока загадка по какъв начин тъкмо се прави печелившият им артикул.
Една от тях е рецептата на Coca-Cola.

Много страни и разнообразни компании до момента са се опитвали да получат по формален път или скрито да налучкат съставките на CocaCola, с цел да я създават независимо.



Но никой до момента не е съумял.

От компанията постоянно са пазели надълбоко точните съставки и грамажа за правенето на известната напитка. Рецептата се пази в банков сейф в Атланта.

Списъкът от бетселъри на вестник " Ню Йорк таймс "

Никой не знае по какъв начин тъкмо вестникът изготвя описът си с бетселъри. Простото пояснение, което дават от вестника е, че те броят копията на книгите, които са продадени в другите книжарници. Но това не е правилно.



Има случаи, когато от някои книги не са продадени доста копия, само че те са в листата на вестника. Как " Ню Йорк Таймс " изготвят листата с бетселъри е добре защитавана комерсиална загадка.

Бърглас резултат

Номерът с картите, наименуван " бърглас резултат, с който никой вълшебник не може да се оправи в действителния живот, се знае единствено от двама души в света. Това са господин Бърглас и неговият чирак Марк Пол.



Досега никой различен магьосник не е успявал да направи сполучливо този намер.

Рецептата за подправките на KFC

Рецептата се знае единствено от двама души в света. Само двама мениджъри знаят тайната на подправката, която се употребява за известното пържено пиле, което всички по света ядат. Рецептата се пази в особено оборудване, все едно пазят богатство.



То има стени, дебели 2 фута и жива въоръжена защита, както и два неповторими пин кода, с които вратата може да се отвори единствено в случай че и двамата мениджъри по едно и също време ги вкарат. Тайната стига даже по-далеч. Не всички съставки на подправката се съхраняват на едно място.

Салфетката Хапсбург

Гънките на салфетката Хапсбург са национална загадка в Австрия. Само двама анонимни чиновници на държавното управление знаят по какъв начин да прегънат платнената салфетка в тази форма. Също по този начин няма никакви документи и инструкции по какъв начин тъкмо се сгъва салфетката, с цел да остане в тази форма.



Когато анонимните чиновници, които знаят тайната се пенсионират, те предават тайната на нови двама чиновници на държавното управление, които да сгъват салфетките за формалните вечери на ръководещите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР