Голяма военна операция на Израел в най-южния град на Газа

...
Голяма военна операция на Израел в най-южния град на Газа
Коментари Харесай

Блинкън определя като грешка израелска операция в Рафах

Голяма военна интервенция на Израел в най-южния град на Газа Рафах ще бъде " неточност " , а съглашение за помирение с " Хамас " към момента е " допустимо ". Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в четвъртък, представен от Агенция Франс Прес. 

Блинкън сподели, че " разликите сред страните в договарянията се стесняват " за преустановяване на огъня и освобождение на заложници в Катар.

Припомня се, че ръководителят на израелската шпионска организация би трябвало да  се срещне с американските и египетските си сътрудници в петък.

" Трудно е да се стигне до такава степен, само че имам вяра, че към момента е допустимо ", сподели Блинкен на взаимна конференция с египетския си сътрудник в Кайро.

Блинкън също сподели, че има " по-добър метод за справяне с продължаващата опасност, представлявана от " Хамас ", в сравнение с проектите на Израел за огромна военна интервенция в Рафах.
 Нетаняху: Унищожаването на Хамас в Рафах ще изисква сухопътно навлизане
Нетаняху: Унищожаването на Хамас в Рафах ще изисква сухопътно навлизане

Израелският министър председател е обяснил " пределно ясно " на Джо Байдън, че няма да спре до момента в който " Хамас " не бъде погубен

Глобалната угриженост набъбна поради задаващата се израелска наземна атака против Рафах, където се укриват 1,5 милиона най-вече разселени палестинци, обградени от египетската граница.

" С " Хамас " може да се оправим дейно без огромна сухопътна интервенция в Рафа ", продължи Блинкън.

Египетският външен министър Самех Шукри повтори апела за " преустановяване на огъня и освобождение на заложници и арестувани " и незабавно " усилване на интервенциите за оказване на помощ в светлината на невиждана обстановка ".

Организацията на обединените народи неведнъж е предупреждавала за неминуем апетит, пред който са изправени 2,4 милиона души в обсадената палестинска територия, където в продължение на пет месеца война и остави по-голямата част от популацията разселено.
 Блинкън: Хамас и Израел са близо до договорка
Блинкън: Хамас и Израел са близо до договорка

Надежди за мир в Близкия изток

Най-кървавата война в Газа избухна на 7 октомври, откакто " Хамас " предприе невиждана офанзива против Израел, довела до към 1160 смъртни случая, съгласно публични данни на AFP.

Екстремистите също по този начин взеха към 250 заложници, от които Израел счита, че 130 остават в Газа, в това число 33, за които се допуска, че са мъртви.

Ответната военна акция на Израел в ръководената от " Хамас " Газа е умъртвила, съгласно здравното министерство на територията.

" Израел не би трябвало да прави никаква военна интервенция в Рафах, с цел да избегне още повече цивилни жертви и разселване ", сподели Шукри, повтаряйки предходните предизвестия на Кайро против насилственото разселване на палестинци.

Блинкън и Шукри по-рано в четвъртък организираха срещи с държавни министри от Катар, Саудитска Арабия, Йордания и Обединените арабски емирства, както и с представител на палестинската власт, която ръководи окупирания Западния бряг.

В взаимно изказване арабските министри приканиха за " неотложно преустановяване на огъня " и " отваряне на всички пропускателни пунктове сред Израел и линията Газа ".

Блинкън също удостовери, че Съединените щати са популяризирали проекторезолюция на Организация на обединените нации, призоваваща за " неотложно " преустановяване на огъня в Газа, след месеци на несъгласие в Съвета за сигурност, възразяващо против формулировката.
 Египет желае Съединени американски щати да обясни на Израел следствията от интервенцията в Рафах
Египет желае Съединени американски щати да обясни на Израел следствията от интервенцията в Рафах

Повече от милион души, разселени от войната в Газа, са потърсили заслон в Рафах

Версия на резолюцията, забелязана от AFP, акцентира " нуждата от неотложно и трайно преустановяване на огъня " , с цел да се защитят цивилните и да се разреши помощ на територията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР